Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin

Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin | Fandíme filmu
Gearbox
Zobrazit další 4 obrázky
Už se zase chystá zfilmování populární videoherní střílečky.

Z filmu Duke Nukem se pomalu začíná stávat stejný mýtus, jako ze hry Duke Nukem Forever. Ta měla navázat na veleúspěšný titul Duke Nukem 3D z roku 1996, avšak neustále natahované přípravy se vlekly až do roku 2011 a jeden čas hráči úplně přestali věřit, že se ještě dočkají. Filmové zpracování se chystá už někdy od konce 90. let a jen u nás na webu o přípravách snímku píšeme od roku 2017. Ačkoliv se však od té doby čas od času objevila nějaká další zpráva, k realizaci dosud nedošlo. Teď se možná ledy konečně hnuly.

Videoherní společnost Gearbox, která momentálně na Duka drží práva, uzavřela spolupráci s filmovým studiem Legendary. A to hned začalo kout železo, dokud je žhavé – Produkcí filmu Duke Nukem pověřilo Joshe Healda, Jona Hurwitze a Haydena Schlossberga. Ti jsou momentálně známí především díky seriálu Cobra Kai, kde také berou populární starší látku (Karate Kid) a úspěšně na ni navazují soudobou novinkou, která dělá radost fandům původního Karate Kida, ale i divákům zcela novým. Hurwitz a Schlossberg v minulost pracovali také na filmech Harold a Kumar, Kazišuci, Prci, prci, prcičky: Školní sraz nebo To byl zítra flám, takže mají zkušenosti i s přisprostlou zábavou, která není Dukovi cizí.

Zatím nemáme bližší podrobnosti o tom, kdo by film mohl napsat nebo zrežírovat, kdo by v něm mohl hrát (v minulosti se snímkem byl spojován John Cena) a kdy bychom se jej mohli dočkat.

Duke Nukem I a II byly klasické scrollovací 2D střílečky, kde panáček běžel po obrazovce zleva doprava a střílel všechno, co se mu dostalo do cesty. Skutečnou slávu sérii vydobyl až Duke Nukem 3D z roku 1996, který společně s Wolvensteinem 3D a Doomem pomáhal etablovat žánr 3D stříleček z pohledu první osoby. Oproti konkurenci nabízela hra popkulturní odkazy, parodování klišé akčních filmů a kvůli množství násilí a erotiky byla v té době značně kontroverzní. Macho borec, který se snaží vypořádat se šmejdem z vesmíru, následně sliboval přinést v pokračování ten nejbombastičtější herní zážitek všech dob, nicméně hra se zasekla ve vývojářském pekle a v úplně jiné podobě se dostala na pulty až v roce 2011. I tak si ale značka udržela dostatečnou popularitu a snahy o zfilmování nikdy zcela nezmizely.

Foto je ilustrační, herní předloha

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Nahláškovaný zabiják šmejdu z vesmíru míří do kin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest