Box Office: Kinosály stále ovládá Top Gun a dere se do nich Jurský svět

Box Office: Kinosály stále ovládá Top Gun a dere se do nich Jurský svět | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Nová šílenost od Cronnenberga diváky nenašla, Doctor Strange ještě sbírá, co se dá.

Minulý týden měl Top Gun: Maverick parádní start a při svém druhém víkendu pokračuje neméně úžasně. Ve Spojených státech spadl jen o 32%, což je u podobných velkofilmů extrémně neobvyklé. Utržil dalších 86 milionů dolarů, což je 8. nejlepší výsledek druhého víkendu v historii. Před Maverickem jsou Síla se probouzí (149 milionů), Endgame (147), Infinity War (114), Black Panther (114), Jurský svět (105), Avengers (103) a Kráska a zvíře (90).

Mezinárodně jsou výsledky také pohádkové. Top Gun 2 přidal dalších skoro 82 milionů. V USA má v úhrnu 291 milionů, a to je nejlepší výsledek produkční společnosti Skydance (dosud Star Trek: Do temnoty – 228 milionů) i Toma Cruise (Válka světů – 234 milionů). Celosvětový Maverickův součet se zatím zastavil na částce 548 milionů a také v tomhle směru budou brzy atakován rekord, které pro Cruise i produkční společnost Skydance drží snímek Mission: Impossible – Fallout s úhrnnou tržbou 791 milionů.

Ve Spojených státech nebo třeba v Česku Jurský svět: Nadvláda startuje až příští týden, v řadě zemí už se ale premiéra odehrála. Nejlépe si dinosauři počínali v Mexiku, kde se naklonovali celkem za 18 milionů dolarů. V těsném závěsu byla Korea s 15 miliony a prozatím se mezinárodní úhrn z 15 světových trhů zastavil na 55 milionech. Až to příští týden ještěrky odšpuntují na plné pecky, lze očekávat, že se z nich okamžitě stane globální mega hit.

Pak tu máme Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství. V kinech je 5. týdnem a na největším trhu ve Spojených státech tentokrát utržil 9 milionů. Stačilo to na druhou příčku žebříčku. Celkem je v USA utrženo 388 mega, celosvětově 909. K miliardě se asi došplhat nepodaří, ale jestli Doktor po příchodu dinosaurů nepropadne, mohl by to po troškách dotlačit až do historické TOP 50. V rámci marvelovek to nebude stačit na elitní TOP10, na desátou Captain Marvel chybí ještě zhruba 200 milionů.

Na třetí příčku spadl film Bobovy Burgery. V USA 4,5 milionu, dosavadní globální úhrn činí necelých 24 milionů. Je prostě vidět, že tahle značka není ani zdaleka tak populární, jako Simpsonovi či South Park. Čtvrté místo patří animovaným Zlounům. Za víkend 3,3 milionu, celkem zatím 218. Panství Downton: Nová éra nadále potvrzuje, že konkrétně jde o éru, v níž nechtějí diváci na Downton chodit do kina. Víkend připsal na účet necelé 3 miliony, celkem to dělá ani ne 77 milionů což je méně než polovina toho, co se povedlo před pár lety prvnímu celovečeráku.

Stále krásně se drží Everything Everywhere All at Once. Skvěle hodnocený nezávislák má důvěru kinařů, dostává k dispozici nové sály a tak oproti minulému týdnu poklesl jen o 18 procent. Při 11. víkendu promítání utržil krásné 2 miliony, z Ameriky jich má 60 a ze světa 78. Svěží, nemainstreamové filmy mohou uspět a to je vynikající zpráva. Bohužel, jiné zajímavé novince, Crimes of the Future od Davida Cronenberga, se tak dobře nevedlo. Utržila při premiéře pouze 1,1 milionu. Ano, není to ani zdaleka tak divácký film jako „EEAAO“, ale i tak zamrzí, že má studio Neon po Seveřanovi letos na kontě už druhý odvážný projekt, kterému se nepodařilo přitáhnout publikum.

Ježek Sonic 2 přidal ještě 1,7 milionu, celkem prozatím utržil téměř 393 mega. Ztracené město také stále diváky zajímá a přidalo 1,3 milionu. Úhrn je prozatím 185 milionů.

Fantastická zvířata 3 už přidávají zlaťáky jen po troškách. Tenhle týden 380 tisíc dolarů. Není divu, snímek už je zdarma k vidění pro všechny předplatitele HBO. Definitivě se ale podařilo překonat celosvětovou kulatou hranici 400 milionů dolarů, tak alespoň na první pohled nevypadá nevydařený výsledek tak tragicky.

Tragédii nicméně předvádí Morbius. Lidé na internetu sdíleli k filmu tolik nejrůznějších memů, že si to ve studiu Sony vyložili tak, že by o komiksovku mohla panovat nová vlna zájmu. Nestalo se. I když snímek dostal více než 1000 kinosálů, utržit se podařilo jen 300 tisíc. Z toho jde do kapsy studia Sony zhruba 150 tisíc. Jestli na propagaci „obnovené premiéry“ bylo vynaloženo méně než oněch 150 tisíc, tak jde asi mluvit o malém bezvýznamném vítězství, jinak je to prostě další ukázka toho, jak strašně lidi tenhle film nezajímá…

Titulní foto: Top Gun: Marverick

Zdroje: Deadline, The Numbers, Box Office Mojo

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest