Gran Turismo: Oblíbenou závodní videohru čeká zfilmování

Gran Turismo: Oblíbenou závodní videohru čeká zfilmování | Fandíme filmu
Sony
Ze závodění nebude seriál, ale rovnou film. Známe režiséra.

Včera jsme tu měli zprávu, že studio Sony chystá televizní seriály na motivy svých videoher God of War, Horizon Zero Dawn a Gran Turismo. To nakonec není tak úplně přesné. Zpravodaj Deadline doplňuje, že na motivy Gran Turisma se nechystá seriál, ale celovečerní film.

Vývoj projektu je teprve v rané fázi a neznáme žádné podrobnosti o tom, o čem by měl film pojednávat. Akorát můžeme znovu připomenout, že když se celovečerní Gran Turismo chystalo zhruba před deseti lety, měl se děj odehrávat během soutěže Nissan GT Academy. Tam se videoherní hráči mezi sebou utkávají o to, který z nich se probojuje skrz svůj hráčský um až na skutečný okruh. Těžko říct, zda se ze staršího konceptu bude jakkoliv vycházet, anebo nový film půjde zcela svojí cestou.

Studio si jako režiséra vyhlédlo Neilla Blomkampa, se kterým spolupracuje dlouhodobě. Pro společnost natočil District 9, Elysium a Chappieho. Po něm měl natočit nového Vetřelce, ale jeho rozpracovaný projekt byl navzdory spoustě vynaložené práce zrušený. V té době Blomkamp na Hollywood trochu zanevřel a raději věnoval většinu času natáčení krátkých filmů ve vlastní produkci. Loni uvedl celovečerní nízkonákladový horor Demonik, jenž se nesetkal s příliš dobrým přijetím, tak doufejme, že spolu s Gran Turismem konečně předvede opět talent, jenž nám před lety ilustroval Districtem 9.

Gran Turismo je série závodních her, které si potrpí na realistické zpracování jednotlivých vozů a jejich jízdních vlastností. Hra vychází od roku 1997, zatím měla sedm hlavních dílů a několik vedlejších. Dohromady se ode všech dílů prodalo více než 85 milionů kopií a jde o jeden z nejúspěšnějších titulů pro Playstation.

Foto je ilustrační, videohra Gran Turismo

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest