Box Office: Muž z oceli přepisoval historické tabulky!

Box Office: Muž z oceli přepisoval historické tabulky! | Fandíme filmu
Warneři a Zack Snyder mohou být klidní, neboť Superman s tváří Henryho Cavilla zabodoval, když si připsal nejlepší červnový otvírák všech dob!

O zlatou medaili se v tomto týdnu nebojovalo, jelikož očekáváním dostál Muž z oceli, který dominoval na všech frontách. Elitní trio David S. Goyer, Christopher Nolan a Zack Snyder představovalo samo o sobě obrovské lákadlo, přičemž v kombinaci se supermanovskou tématikou se úspěch dal očekávat. Osobně jsem Snyderovu pecku vychválil v recenzi do nebes (10/10) a dnes mohu nesmírně rád potvrdit, že finančně to vůbec nevypadá špatně. Henry Cavill coby realističtější Superman totiž diváky do kina nalákal ve velkém, když se podařilo překonat nejlepší červnový otvírák všech dob, jenž do té doby držel se $110ti miliony animák Příběh hraček 3. Muž z oceli ovšem započal svoji americkou misi s výsledkem $113 mega a bude se určitě nějaký ten rok vyhřívat na pomyslném trůnu. Současně se oblíbený comicsový hrdina probojoval do TOP20 nejlepších jednodenních otvíráků, protože vytěžil z mohutné propagační kampaně $44 melounů jen za pátek. Společně s Hunger Games se jedná o jediný ne-sequel v elitní dvacítce. Předpremiéry odstartovaly již ve čtvrtek ($12 mil.), tudíž celkově to z USA dělá už $125 milionů. Připočtěte k tomu téměř $72 mega z neamerických trhů a šupem jste na čísle $196 melounů celosvětově. Snad tempo vydrží, neboť Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane a Russell Crowe si to zaslouží. Dobrá práce Zacku, jen tak dál!

Trošku ve stínu superhrdiny s eSkem na hrudi tentokrát zůstává zbytek osazenstva. Na dvojku to dotáhla bláznivá akční komedie Apokalypsa v Hollywoodu (This Is The End), kterou má na svědomí režisérské a scenáristické duo Seth Roger a Evan Goldberg. Gagy napěchovaná eRková blbůstka otvírala zhruba ve třítisícovce kin (Muž z oceli jich měl k dispozici 4207) a s rozpočtem $32 mega nakonec uzmula $20,5 milionů. Kritici jsou zatím nebývale vlídní, když na to RottenTomatoes v tuto chvíli registrujeme 116 kladných recenzí ku 21 negativním. O tom si může Superman, pro mě zcela nepochopitelně, nechat jen zdát (121/95). Uvidíme, jak se partičce James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel a Danny McBride povede dál, především v Evropě a Asii.

Zbytek vezmeme hopem, neboť nejde o nic dvakrát bombastického. Bronzovou placku ukořistili Podfukáři (Now You See Me), jimž se v USA daří nadmíru dobře. Tento víkend se podařilo připsat lehce nad $10 melounů, což celkově znamená, že kouzelnický thriller má na kontě takřka $108 mega. A velké trhy pořád čekají! Na čtyřce vidíme Rychle a zběsile 6 režiséra Justina Lina, které pro tentokrát vytahalo z kapes americký filmových fandů skoro $10 milionů. Celosvětově se již podařilo překonat Rychle a zběsile 5 a akční výplach by snad měl atakovat metu $700 mega (nyní $637 mil.). Na pětce a šestce jsou novinky z minulého týdne, čili slušně vypadající Očista ($8,2 mil.) a snad trošku vtipní Stážisti ($7 mil.).

Příští týden si odbudou premiéru hned dva očekávané snímky. Pokračování parádních Příšerek s.r.o. s názvem Univerzita pro příšerky, takže těžkotonážní animák, jenž má nemalé ambice. Po problémech s produkcí se na plátna kin rovněž podívají Brad Pitt a zombíci v apokalyptickém akčním spektáklu Světová válka Z (World War Z). V tomto případě skutečně těžko odhadovat, jak se k odkládanému projektu režiséra Marca Forstera postaví divácká obec. Určitě to bude krvavý boj o každý dolar.

Za týden zdarec!

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest