Box Office: Žádná z novinek si na Doctora Strange nepřišla

Box Office: Žádná z novinek si na Doctora Strange nepřišla | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Panství Downton 2 ani výrazná artovka Men neměly proti Disneyho mašině šanci.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství zbrzdil v pokladnách svůj sešup a tenhle víkend se mu podařilo utržit více než 31 milionů. Tedy dvakrát tolik, co nejúspěšnější novice týdne. Mezinárodně snímek přidává dalších 40 milionů a celkem už to dělá 803 mega. Z Doktora je tak definitivně druhý nejúspěšnější hollywoodský film od začátku pandemie a od Star Wars IX z roku 2019. Lépe se vedlo jen Spider-Manovi: Bez domova a dvěma filmům z Číny. Na číslo se stále můžeme dívat ze dvou perspektiv. Na jednu stranu jde o skvělý výsledek, který ještě poroste. Zároveň ale snímku předcházel větší hype, než se nakonec podařilo naplnit. A to v korporátním prostředí Hollywoodu může mít nepříjemné důsledky.

Až na druhé příčce končí Panství Downton: Nová éra, které se se zpožděním také dostalo do amerických kin. Snímek utržil 16 milionů, což je asi poloviční tržba oproti tomu, co se povedlo před několika lety při premiéře prvnímu celovečernímu filmu Panství Downton. Rozpočet se navíc zdvojnásobil oproti prvnímu snímku na slušných 40 milionů, takže pro studio Focus žádné dobré zprávy po tom, co se mu už letos podařilo vyhořet se Seveřanem. Celosvětová tržba zatím činí necelých 52 milionů.

Na třetí příčce víkendu se drží teď už regulérní trvalka, animák Zlouni. Ti udržují konstantní výsledky, když padají pouze pozvolna. Tentokrát přidali dalších 6 milionů a celosvětově už dosáhli na 183 milionů. Lze jen zopakovat, že rozpočet nebyl přemrštěný a nejde o zajetou značku, takže v Universalu musejí být spokojení. Ježek Sonic 2 na příčce čtvrté se také drží velice dobře, i ve svém 7. týdnu nasazení. Utržil další skoro čtyři miliony a celosvětově už si přišel k 375 mega. Modrý rychlík se pomaličku blíží k překonání snímku Uncharted, jenž se nedávno přehoupl přes kulatou čtyřsetmilionovou hranici a aktuálně si drží čtvrtou příčku v rámci mezinárodního žebříčku nejúspěšnějších videoherních filmů.

Studio A24 stále boduje se snímkem Everything Everywhere All At Once. Ohňostroji paralelních světů diváci skoro neubývají. Za víkend utržil film 3,1 milionu a umístil se tak na 6. pozici víkendového žebříčku. Součet v USA už činí 52 mega, což z Everything Everywhere All At Once v Severní Americe dělá pro studio A24 jeho dosud nejúspěšnější titul. Gratulujeme. (Mezinárodně je utrženo dalších zhruba 9 milionů). K čemu už se tolik gratulovat nedá, je výsledek pro premiéru Men, kterou tento týden v A24 nasadili. Novinka si vedla jen o chloupek lépe než devět týdnů staré Everything Everywhere All At Once. Men během svého premiérového víkendu (v širokém nasazení, nikoliv v limitovaném!) utržili pouze zhruba 3,3 milionu. Je pravda, že v tomhle případě recenze nejsou nadšené, ale trailery vypadaly zajímavě a Alex Garland je autor, který stojí za pozornost, takže je rozhodně škoda, že se v A24 nepodařilo s novinkou naložit nějak lépe.

V kinech jsou stále ještě Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Ke svému chudému banku přisypala dalších 1,9 milionu a v úhrnu to dělá 388 milionů. Tady už to prostě lepší nebude. Až na osmou příčku aktuálního žebříčku se propadla novinka minulého víkendu, Žhářka. Nebýt toho, že byl film docela levný (12 milionů), tak by šlo o absolutní fiasko. Takhle je tržba na 10,5 milionu a studio Universal se může potají modlit, že po součtu příjmů z kina, domácího videa a televize se nakonec film podaří po mnoha a mnoha měsících po troškách zaplatit. Ztracené město je naopak při svém devátém týdnu promítání hezkou trvalkou. Utržilo další 1,5 milionu a v úhrnu už má skoro 176 mega. Vzhledem k rozumným nákladům příjemný výsledek. Diváci do kina stále chodí dokonce i navzdory tomu, že už je film k vidění na domácím videu. A top desítku uzavírá již zmiňovaný Seveřan. Tentokrát utržil zhruba milion a celkem má v prasátku 65,5. Což vystačí bohužel tak na pokrytí marketingových nákladů.

Příští týden uvidíme Top Gun: Maverick, takže můžeme očekávat, že v pokladnách bude opět rušno.

Zdroje: The Numbers, Box Office Mojo,

Galerie: 2

Box Office: Žádná z novinek si na Doctora Strange nepřišla | Fandíme filmu Box Office: Žádná z novinek si na Doctora Strange nepřišla | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest