3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku

3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 6 obrázků
První teaser pro vizuálně opulentní fantasy příběh s džinem je tady.

George Miller spolu se Šíleným Maxem: Zběsilou cestou před sedmi lety prokázal, že i jako sedmdesátník strčí do kapsy většinu soudobých režisérů. Vypravěčsky strhující snímek nadchl kritiku a všichni byli zvědaví, co Miller natočí dál. Od Šíleného Maxe si chtěl na chvíli odpočinout, navíc značku svazovaly právní spory se studiem Warner Bros. Vznikl tak volný prostor, do něhož mohl Miller vtěsnat 3000 let touhy (Three Thousand Years of Longing).

 

Hlavní hrdinkou fantasy romance je doktorka Alithea Binnie, akademička, která je zcela spokojená se svým životem a vždy nad vše ostatní upřednostňuje rozum. Na konferenci v Istanbulu náhodou potká Džina, který jí výměnou za svou svobodu nabídne tři přání. To s sebou nese hned dva problémy. Alithea pochybuje o tom, že je Džin skutečný. A i kdyby to připustila, tak zná mytologii dost dobře na to, aby věděla, že přání splněná Džinem se pokaždé nepěkně zvrtnou. Džin se ji snaží přesvědčit vyprávěním příběhů ze své minulosti a nakonec se mu podaří doktorku obalamutit. Ta však vysloví přání, jaké oba dva překvapí.

Džina ztvárnil Idris Elba, doktorku Tilda Swinton. První teaser je kratičký a v rychlém sledu ukazuje plejádu pestrobarevným obrazů, jež si pro nás Miller připravil. Delší upoutávky se dočkáme v pátek. Aktuálně si snímek odbude světovou premiéru na festivalu v Cannes, během léta začne být postupně distribuován v kinech po světě. Snímek vychází z povídky A.S. Byatta.

Podklady a foto: MGM

Galerie: 7

3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu 3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu 3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu 3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu 3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu 3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu 3000 let touhy: Autor Šíleného Maxe představuje svou divokou novinku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest