Star Wars: Jak to bude s dalšími filmy

Star Wars: Jak to bude s dalšími filmy | Fandíme filmu
Lucasfilm
Plán je připravený, jako první půjde na řadu hvězdný film Taiky Waititiho.

Magazín Vanity Fair přinesl velký článek o budoucnosti Star Wars. Ten se z velké části soustředil na chystané seriály, protože právě těm momentálně Lucasfilm věnuje nejvíc prostoru. Prozatím posledním celovečerním filmem byly Star Wars: Vzestup Skywalkera, jež jsme mohli vidět v roce 2019. Od té doby nic a na další film ještě nějakou dobu budeme čekat. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy každopádně krátce pohovořila s Vanity Fair i o filmové budoucnosti Star Wars.

Filmovou pauzu Kennedy ohlásila už v roce 2019. Bylo potřeba si ujasnit, co bude s filmy dál. Teď už je podle Kennedy připravený plán, který téměř určitě nebude tak nabitý, jako tomu bylo v předchozích letech, kdy jsme se dočkali jedněch filmových Hvězdných válek za rok. Tehdy měli tvůrci na natáčení jednotlivých filmů tak dva roky. To je podle Kennedy málo. Je třeba dát jednotlivým snímkům patřičnou péči, i kdyby celkové přípravy trvaly tři, čtyři nebo pět let.

Další poučení, jež si filmaři z dosud připravených filmů vzali? Solo ukázal, že snažit se přeobsadit ikonické postavy z původní trilogie prostě není dobrý nápad a Lucasfilm neplánuje se o to znovu pokoušet. Také to nevypadá, že by se v dohledné době chystaly nějaké nové trilogie. A co tedy na filmovém poli můžeme čekat?

Jako první přijde na řadu film režiséra Taiky Waititiho (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) a scenáristky Krysty Wilson-Cairns. Následně zřejmě dorazí snímek Rogue Squadron od Patty Jenkins. Delší dobu se mluví o celovečerním filmu od marvelovského šéfa Kevina Feigeho a scenáristy Michaela Waldrona (Loki, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství). Kennedy řekla, že moc ráda uvidí, co si pánové připraví, ale zatím není nic vytesáno do kamene. A pokud jde o filmy Riana Johnsona, které studio kdysi dávno slibovalo? Johnson je teď podle Kathleen vytížený prací pro Netflix, kde chystá pokračování Na nože a další projekty. Víc jeho další možnou práci pro Lucasfilm nekomentovala.

Takže abychom si to ještě jednou shrnuli: Star Wars filmy by do budoucna měli dostávat víc času na přípravu a z chystaných projektů jako první nejspíš dorazí projekt Taiky Waititiho.

Foto: Lucasfilm

Zdroj: Vanity Fair

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest