Aquaman 2: Amber Heard tvrdí, že její role byla výrazně seškrtána

Aquaman 2: Amber Heard tvrdí, že její role byla výrazně seškrtána | Fandíme filmu
Warner Bros.
Herečka během veřejně propíraného soudního sporu s Johnnym Deppem mluví o omezení svojí role.

Od té doby, co se naplno rozhořela veřejná pře mezi Amber Heard a jejím exmanželem Johnnym Deppem, začalo se mluvit také o další budoucnosti Heard v komiksové roli podmořské princezny Mery. Část fanoušků založila petici, která žádala její přeobsazení. A tu a tam se objevily zvěsti, podle nichž mělo studio Warner Bros. údajně zvažovat hereččino vyškrtnutí z filmu, případně alespoň umenšení její role. Nikdy jsme ale neměli žádné podrobnosti přímo od studia nebo někoho z produkce.

Teď se vyjádřila samotná Heard, během svého ostře sledovaného soudního přelíčení s Deppem. Herečka uvádí, že ji studio do snímku Aquaman and the Lost Kingdom nechtělo zařadit. Heard se podle svého vyjádření připravovala na pokračování a vše standardně běželo. V momentě, kdy ji Depp veřejně označil za lhářku, tak prý najednou komunikace o druhém Aquamanovi mezi herečkou a studiem zcela ustala.

Amber podepsala před lety se studiem předběžnou dohodu na tři filmy a postupně se objevila v Justice League, jako vedlejší postava a následně v prvním Aquamanovi, jako druhá hlavní postava vedle samotného Arthura Curryho (Jason Momoa). Za snímek si vydělala milion dolarů a za pokračování dostala dvakrát tolik. Zároveň ale byla její úloha výrazně okleštěna.

Oproti původnímu scénáři, který Heard četla, se v pozdějších verzích scénáře postupně počet scén s Merou snižoval. Zmizela dokonce jedna výrazná akční scéna, souboj, který měla Mera mít s jednou další postavou. Tenhle střet v pozdější verzi scénáře chybí. Podle neoficiálních informací serveru Variety by herečka měla mít ve finální verzi Aquaman and the Lost Kingdom celkem asi 10 minut na plátně. Zdá se tedy, že se Warner Bros. bojí negativní pozornosti, kterou s sebou herečka přináší, ale zároveň ji nechce z nějakého důvodu vyškrtnout úplně. Možná kvůli smlouvě (ta by se ale dala zkrátka vyplatit, jako se to stalo u Deppa v případě snímku Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství), možná proto, že kdyby soud potvrdil, že je Heard v právu, vypadalo by to v současném klimatu extrémně špatně, pokud by žena pykala za to, že se rozhodla veřejně promluvit o domácím násilí.

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Jason Momoa se vrací jako Aquaman, Amber Heard jako Mera, Yahya Abdul-Mateen II jako Black Manta, Dolph Lundgren jako Nereus a Patrick Williams jako Orm. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk.. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 15.12. 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest