Vrána: Nová verze komiksovky se bude točit v Česku

Vrána: Nová verze komiksovky se bude točit v Česku | Fandíme filmu
Dimension Films
Prokletý projekt se má letos skutečně dostat před kamery.

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Po letitých odkladech vše nasvědčuje tomu, že se letos v létě opravdu začne točit dlouho slibovaná nová verze Vrány (The Crow). Projekt byl tolikrát odložen, zrušen a znovu obnoven, že natáčení uvěříme, až skutečně padne první klapka, nicméně pro tuto chvíli je vše domluvené a směřuje se ke dni D.

Pro našince je zajímavé, že se tentokrát bude točit v Praze a vedle toho ještě na řadě lokací v Německu. Snímek má rozpočet 50 milionů dolarů, můžeme tedy očekávat spíše komornější podívanou. Momentálně se na festivalu v Cannes rozprodávají mezinárodní distribuční práva. Hlavní roli v novém zpracování dostal Bill Skarsgård, jeho partnerku si zahraje FKA twigs. Režisérem nové verze je Rupert Sanders, scénář napsal Zach Baylin.

Vrána je komiks, kterým se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

Titulní foto je ilustrační - Starší zpracování Vrány

Zdroje: Deadline, ČT

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu