Rychle a zběsile 10: Fotky z natáčení motorkové honičky s Jasonem Momoou

Rychle a zběsile 10: Fotky z natáčení motorkové honičky s Jasonem Momoou | Fandíme filmu
Universal Pictures / Charlie Theron
Zobrazit další 1 obrázek
I bez režiséra Fast X vesele pokračuje v natáčení.

Pokud jste někdy někomu potřebovali názorně ukázat, že produkce hollywoodských velkofilmů je obří mašinérie, kdy jedinec většinou příliš mnoho neznamená, seznamte jej s natáčením Rychle a zběsile 10. V tuhle chvíli snímek ani oficiálně nemá režiséra, jenž je v tradičním chápání filmařiny vnímaný jako osoba na vrcholu kreativní hierarchie. Justin Lin (pravděpodobně po neshodách s Vinem Dieselem) projekt opustil a ačkoliv víme o tom, že produkce by chtěla jako náhradu Louise Leterriera, oficiálně jeho účast stále ještě potvrzena nebyla. A (jak by řekl Galileo) přece se točí!

U velkých produkcí to často funguje tak, že režisér dohlíží kompletně na přípravy a postprodukci, ale během samotného natáčení pořizuje především dialogové scény, zatímco o natáčení akce se postará specializovaný sekundární štáb. Pokud se Leterrier neschovává někde za koloseem, je právě sekundární štáb Rychle a zběsile 10 momentálně v Římě a točí tam od minulého pátku honičku s motorkami.

Té se krom kaskadérů zúčastnil i samotný Jason Momoa, který hraje ve snímku jednoho z nových záporáků. O jeho postavě zatím nic nevíme, ale bude nějak provázaná se Cipher, již představuje Charlize Theron. Momoa točil scény s motorkou i výjezd do schodů, kde je vidět ještě jedna dlouhovlasá ženská postava v helmě. Mohlo by jít o dublérku zastupující Michelle Rodriguez? Dále se v Římě točí scéna se žlutým moderním supersportem a jedním starším (oranžovým) sporťákem.

Za pozornost stojí také skutečnost, že režisérem sekundárního štábu po letech není Spiro Razatos (Rychle a zběsile 5-9), ale Olivier Schneider. Pro něj jde o první takhle velkou zkušenost. V minulosti šéfoval second unit pro v Česku natáčené Dítě číslo 44, jinak pracoval dlouhodobě jako kaskadér, choreograf či koordinátor akčních scén. V posledních měsících jsme mohli vidět práci, kterou odvedl na Není čas zemřít nebo Moon Knightovi. Nemáme žádné zprávy o tom, zda měl Razatosův odchod nějaký specifický důvod, anebo jednoduše byl zrovna zaměstnaný jiným projektem.

V Rychle a zběsile 10 mají vystupovat Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson a Jason Momoa. Režíruje opět Justin Lin, který je podepsaný pod díly 3-6 a 9. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Foto: Charlize Theron a Jason Momoa v zákulisí Rychle a zběsile 10

Zdroje: Charlize Theron, Olivier Schneider, Just Jared

Galerie: 2

Rychle a zběsile 10: Fotky z natáčení motorkové honičky s Jasonem Momoou | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Fotky z natáčení motorkové honičky s Jasonem Momoou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest