To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím

To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Florence Pugh z Black Widow odhaluje shnilá tajemství pouštní komunity. Pusťte si trailer.

Olivia Wilde dlouho hrála ve filmech a seriálech, ale v posledních letech si začala užívat také režii. Před třemi lety si odbyla celovečerní debut se skvěle hodnocenou komedií o dospívání Booksmart (u nás šla pod debilním názvem Šprtky to chtěj taky). Filmový svět byl napjatý, co dalšího si pro diváky připraví. V mezičase dostala příležitost pracovat na prozatím utajované komiksovce, ale ještě než se jí dočkáme, uvidíme už letos na podzim paranoidní thriller To nic, drahá (Don't Worry Darling).

Čerstvě zveřejněný trailer ukazuje, že půjde o typově značně odlišný snímek oproti režisérčině prvotině. Zatímco Booksmart stálo hlavně na konverzacích, maximálně tu a tam pracovalo s emocemi a atmosférou, To nic, drahá chce být zjevně daleko „filmovějším“ zážitkem. Trailer odhaluje krásně komponované, rozmáchlé záběry. Hodně vyprávění se odehrává pouze skrz obrazy. Klíčovou roli bude hrát napětí, paranoia a budování specifického světa, v němž se příběh odehrává. A chvílemi zřejmě budeme váhat, co ještě je skutečnost.

Hrdinkou příběhu je Alice, která má to štěstí, že s manželem Jackem může žít v idylické komunitě pojmenované „Vítězství“. Vítězství je městečko postavené experimentální společností pro rodiny mužů, kteří pracují v nedaleké centrále na vysoce utajeném projektu Vítězství. V uzavřené pouštní utopii je všechno prodchnuté společenským optimismem 50. let, který vehementně rozdmýchává Frank, ředitel společnosti, vizionář a motivační řečník.

Muži celý den pracují uvnitř ústředí budovy projektu Vítězství, kde vyvíjejí „progresivní materiály“. Jejich manželky (včetně Frankovy elegantní partnerky Shelley) si užívají krásy, luxusu a požitků svojí komunity. Život je dokonalý, společnost obyvatelům městečka plní všechna jejich přání. Na oplátku chce společnost od svých zaměstnanců a jejich rodin diskrétnost a neochvějnou oddanost Vítězství.

Fasáda idylického života však pomaličku praská a odhaluje, že pod slupkou se odehrává cosi zlověstného. Alice začíná zajímat, co se vlastně ve Victory děje. Co všechno je ale ochotná obětovat, aby zjistila pravdu?

Snímek je dobře obsazený, kdy Alice ztvárnila Florence Pugh (Slunovrat, Black Widow, Malé ženy), jejího muže Harry Styles (Dunkerk, Eternals), Franka Chris Pine (Wonder Woman, Star Trek, Za každou cenu), Shelley Gemma Chan (Eternals, Humans, Fantastická zvířata) a v dalších rolích vystupují KiKi Layne, Nick Kroll či Olivia Wilde. Na scénáři se podíleli Katie Silberman (Booksmart), Carey Van Dyke a Shane Van Dyke (Potichu, Černobylské deníky). Datum české premiéry je stanoveno na 22. září. Pusťte si trailer a dole v galerii koukněte na fotky.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 7

To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu To nic, drahá: Utopický ráj zavání sektářstvím a šílenstvím | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest