Marvel momentálně plánuje svých příštích 10 let

Marvel momentálně plánuje svých příštích 10 let | Fandíme filmu
Marvel Studios
Záběry z Black Panther: Wakanda Forever, nové podrobnosti o Doctoru Strangeovi 2.

I ve středu pokračuje v Las Vegas CinemaCon, velká prezentace všeho, co se v nejbližších letech chystá v kinech. Během Disneyho panelu dostal prostor také Marvel. Segment uvedl šéf společnosti Kevin Feige. Ten prozradil, že studio právě v těchto dnech plánuje svoji budoucnost. Špičky Marvel Studios se poprvé po delší době konečně osobně sešly a plánují dalších deset let propojených příběhů. Chybět nebudou nové postavy, staré známé postavy a velký důraz bude kladený na mnohovesmír (multiverzum). Další podrobnosti Feige nepřidal, ale pro fanoušky je dobrou zprávou, že minimálně v tuhle chvíli se další budoucnost Marvel Cinematic Universe řídí Feigeho vizí, která nás úspěšně dotlačila od prvního Iron Mana až do dneška. Zmínka o multiverzu naznačuje, že studio do budoucna nechce mít ničím svázané ruce a z tvůrčího hlediska nebude nic zapovězeno.

Promítáno bylo pár záběrů z Thora: Lásky jako hrom, ale asi nic, co bychom neznali z traileru, protože reportéři záběry nijak dál nerozebírají. Co je zajímavější, uvedení se dočkala krátká ukázka z Black Panther: Wakanda Forever. V ní byly k vidění Nakia, Shuri a Okoye, které zdánlivě stojí v čelní linii a zřejmě se blíží nějaká velká bitva. Neříká nám to moc, ale to, jak se Black Pantherovy filmy točí kolem celého národa Wakandy rozhodně dává příležitost k tomu, aby na rozdíl od jiných komiksových filmů k velkým bitvám docházelo.

Nejvíc prostoru však Marvel na CinemaConu věnoval Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství. Dozvěděli jsme se, že jen v předprodejích už stačil snímek utržit 42 milionů dolarů a následně byla promítaná asi dvacetiminutová ukázka. Neobsahovala žádné obří spoilery, ale pořád je 20 minut poměrně slušná část filmu, takže pokud si nechcete kazit překvapení, tak nepokračujte ve čtení. Díky za pozornost.

Zdá se, že ukázka byla z úvodu filmu, a že vše začíná v paralelní realitě, kde alternativní verzi Strange (tzv. „Defender Strange“) a Americu Chavez (Xochtil Gomez) pronásleduje démon. Tenhle Strange (Benedict Cumberbatch) se chová jako slušné hovado. Záhy umírá, ale Americe se podaří uniknout do „naší“ marvelovské reality. „Náš“ Doktor se probouzí a myslí si, že to všechno byl jen sen. Vydá se jako host na svatbu Christine Palmer (Rachel McAdams), kde jej konfrontuje bývalý lékařský kolega West (Michael Stuhlbarg) a naléhá na něj, zda opravdu existovala pouze jedna cesta, jak porazit Thanose. Strange si posléze povídá s Christine na baru, lituje, že jí v životě nedokázal dát na první místo, zatímco ona by mu ráda představila svého chotě.

V tu chvíli do dané reality vpadne America Chavez s choboticovým monstrem Shuma Gorath v těsném závěsu. Chavez, Strange a Wong (Benedict Wong) společně monstrum porazí v bitvě plné magie. Poté se trojice společně na jídlo, kde America vysvětluje, že je pronásledovaná, přičemž hlavním cílem jejích pronásledovatelů je mocná magická kniha Vishanti. Strange si uvědomí, že v tom všem má prsty čarodějnická magie a vyhledá pomoc Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen). Ta sní o svých dětech, vzpomíná na dobu z minisérie WandaVision, akorát ve vzpomínce chybí Vision. Když se Wanda ze sna vzbudí, je plná zármutku a vyrazí do sadu, který známe z traileru. Tam se setkává se Strangem, společně hovoří o multiverzu a Doktor ji požádá o pomoc.

Upoutávka má podle diváků spád, výraznou barevnou paletu, odlehčený tón a je z ní prý cítit Sam Raimi, nebo dokonce jeho spidermanovské filmy.

Film uvidíme v našich kinech už 5. května!

Foto: Marvel

Zdroj: CinemaCon

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest