Thor 4: Známe podrobnosti o silách Jane Foster

Thor 4: Známe podrobnosti o silách Jane Foster | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Je tu nový plakát pro Lásku jako hrom. Trailer snímku se zařadil mezi rekordmany.

Před pár dny byl po dlouhém otálení konečně zveřejněný první trailer pro Thora: Lásku jako hrom. V prvních 24 hodinách upoutávka na sítích zaznamenala 209 milionů přehrání, což znamená 7. nejúspěšnější premiéru traileru v dějinách. Na absolutním vrcholu je Spider-Man: Bez domova s 355 miliony přehráními, druhou a třetí příčku okupují Avengers: Endgame, na čtyřce je Pán prstenů: Prsteny moci, následují Avengers: Infinity War, potom Lví král a konečně Thor: Láska jako hrom. Jak tedy můžete vidět, trailer je ve skvělé společnosti veleúspěšných předchůdců a můžeme tudíž předpokládat, že divácký zájem o film bude obrovský.

První teaser toho zatím mnoho neodhalil, nicméně vrcholil prvním oficiálním pohledem na Mighty Thor, což je nová hrdinská identita Jane Foster (Natalie Portman). Jane v traileru vystupovala v plné zbroji a detailně si ji můžete prohlédnout také na nově zveřejněném plakátu dole v galerii. Tam najdete také bližší pohled na helmu, kterou Jane nosí. Nicméně, co je důležitější, spolu s odtajněním helmy se online objevil také popisek, který je k přilbě připojený. A odhaluje nám toho docela dost o filmu a úloze Jane v něm:

Jane Foster, astrofyzička a bývalá Thorova přítelkyně, trpí rakovinou. Navštíví Nový Asgard, kde se její život navždy změní. Úlomky roztříštěného Mjolniru, kladiva boha hromu, ji za tajuplných okolností promění v Mocného Thora. Získává Thorovy nadlidské síly, s nimiž může bojovat s hrozbami uvnitř i venku. S kladivem Mjolnir v ruce se stává novým božským ochráncem. Zrodila se nová hrdinka.

S pomocí Thora, Valkyrie a Strážců Galaxie Mocný Thor čelí Gorrovi, katovi bohů s obrovskou mocí. Gorr je poháněný k tomu, aby zbavil vesmír všech bohů, které najde. Jane v lidské podobě bojuje s rakovinou, s Gorrem ve své božské formě. Čeká na ni epické zápolení, jemuž nebudou chybět láska a hrom.

Tenhle popis působí dojmem, jako by byla Jane hlavní postavou filmu. Dosud vše bylo prezentováno tak, že je hlavní postavou i nadále Thor (Chris Hemsworth). Tak buď dosud filmaři mlžili anebo je akorát popisek k helmě Mighty Thor zkrátka napsaný z jejího pohledu. Čím to, že se stala Jane „mocným Thorem“? Teď už je jasné, že její síla pochází z kladiva, nicméně proč úlomky „ožijí“ právě kvůli ní? Je „hodna“ prostě proto, že je? Anebo na ni kladivo reaguje kvůli tomu, že ji pojilo (pojí?) s Thorem pouto lásky? Část textu hovoří o „lidské a božské podobě“. Je tím myšlený pouze stav do proměny a po ním? Anebo se bude Jane ve filmu pravidelně proměňovat? A pokud by kdykoliv při proměně zpátky v Jane Foster opět trpěla rakovinou, tak proč se zpátky v Jane proměňuje?

V komiksové předloze filmu je celá situace podaná trošku jinak. Jane trpí rakovinou, kterou se jí pomaličku daří překonat za pomoci chemoterapie. Avšak kdykoliv použije Thorovu moc, tak chemoterapie přestává fungovat a Jane tak vlastně zabíjí samu sebe – je postavena před dilema, zda si zachránit vlastní život, nebo si dobrovolně ubližovat, aby mohla skrze nadlidské síly pomáhat druhým. To je z pohledu hrdiny jakéhokoliv příběhu zajímavý rozpor, tak uvidíme, zda ve filmu bude zpracováno něco obdobného, nebo si filmaři našli jiný způsob, jak rakovinu dramaticky využít.

Thor (Chris Hemsworth) se vydává na cestu, na jaké dosud nikdy předtím nestál – Snaží se dojít vnitřního klidu. Jeho penzi nicméně přeruší galaktický zabiják Gorr, řečený „Bohovrah“ (Christian Bale). Gorr se snaží vyhubit všechny bohy, a tak se jej Thor pokusí zastavit. O pomoc požádá krále Valkyrie (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou bývalou přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), z níž se k Thorově překvapení stal Mocný Thor a z neznámého důvodu vládne magickým kladivem Mjolnirem. Společně se vydávají urputné kosmické dobrodružství, aby zjistili, co Gorra nutí k pomstě a zastavili jej dřív, než bude pozdě. Režíruje Taika Waititi, který napsal scénář společně s Jennifer Kaytin Robinson. Datum premiéry je stanovené na 7. 7. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Eagle Moss, Marvel

Galerie: 3

Thor 4: Známe podrobnosti o silách Jane Foster | Fandíme filmu Thor 4: Známe podrobnosti o silách Jane Foster | Fandíme filmu Thor 4: Známe podrobnosti o silách Jane Foster | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest