Jason Momoa míří do filmu podle populární hry Minecraft

Jason Momoa míří do filmu podle populární hry Minecraft | Fandíme filmu
Microsoft
Zobrazit další 1 obrázek
Bude představitel Aquamana už brzy celý složený z kostiček?

Jakmile je libovolný videoherní titul jen trochu populární, dříve či později někdo projeví zájem o jeho zfilmování. Minecraft je extrémně populární. Podle některých kritérií jde s 238 miliony prodaných kopií dokonce o nejprodávanější hru všech dob. Bylo by tedy zvláštní, kdyby se Hollywood se značkou svézt nechtěl.

O přípravách filmu píšeme od roku 2014, přičemž poslední zpráva tu byla před třemi lety, kdy byla ohlášena premiéra filmu na 22. března 2022. Asi jste si všimli, že k tomu nedošlo, avšak teď je tu další pokus o dovedení Minecraftu na plátna.

Naposledy měl snímek točit Peter Sollett, teď se dozvídáme, že byl jako režisér angažovaný Jared Hess (Napoleon Dynamite, Boží zápasník, Zilionáři). Poslední verzi scénáře napsali Chris Bowman a Hubbell Palmer (Zilionáři, seriálová verze Napoleona Dynamita). Není známo, zda současní tvůrci jakkoliv navazují na dosavadní práci na projektu, anebo se začalo znovu od nuly. U starší verze se uvádělo, že má film pojednávat o dospívající dívce a skupině dobrodruhů, kteří musejí zachránit svět Overworld před nebezpečným drakem.

Samotná hra je známá tím, že se nesoustředí na vyprávění nějakého konkrétního příběhu, ale na co největší rozmanitost světa, kde se hráč snaží přežít setkání s příšerami, ale také různě získávat suroviny nebo upravovat okolní svět. Ten je extrémně variabilní a skládá se z charakteristických „kostek“. Hra má obrovské množství různých variací, různých stylů, jak se dá hrát a řada hráčů v ní primárně staví – například známé budovy nebo třeba více či méně složité stroje. Zatím vůbec není zřejmé, jak k téhle podstatě Minecraftu hodlají filmaři přistoupit. Film by nicméně měl být hraný, nikoliv animovaný.

Podle aktuálních zpráv si produkce vyhlédla prvního herce. Tím je Jason Momoa, známý především jako Aquaman. Aktuálně jej čeká natáčení Rychle a zběsile 10, takže se k Minecraftu rozhodně nedostane dřív než potom. Na přípravě filmu se podílí firma Mojang Studios, jež je za herní předlohu zodpovědná.

Foto: Herní předloha

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Jason Momoa míří do filmu podle populární hry Minecraft | Fandíme filmu Jason Momoa míří do filmu podle populární hry Minecraft | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest