Godzilla vs. Kong: Film se ve střižně měnil, některé postavy zmizely

Godzilla vs. Kong: Film se ve střižně měnil, některé postavy zmizely | Fandíme filmu
Warner Bros.
V monster bijáku toho spousta chybělo. Tady je souhrn všeho, co o úpravách děje víme.

Loňský velkofilm Godzilla vs. Kong lze jednoznačně označit za úspěch. Snímek přitáhl spoustu nových zákazníků pro službu HBO Max a zároveň si vedl skvěle v kinech. Šlo o jednu z prvních velkých premiér po další z pandemických uzávěr a téměř půlmiliardová tržba dávala Hollywoodu naději, že diváci budou opět ve velkém chodit do kina. Recenze nebyly úplně nadšené, ale vypadá to, že režisér Adam Wingard už připravuje další monster film a většina diváků se shodla na tom, že to podstatné (tedy souboje obřích monster) fungovalo.

Kde už takové nadšení nepanovalo, byly příběhy lidských postav, kdy podle jedněch byly jen nezajímavé, podle druhých vyloženě nedávaly smysl. A vlastně vůbec není divu, protože se hodně stříhalo. Své o tom ví i herečka Eiza González, jež ve snímku hrála Maiu Simmons ze společnosti Apex Cybernetics, výrobce Mechagodzilly. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter Eiza uvedla, že se její role v postprodukci kompletně změnila.

Velká část příběhu byla odstraněna, a konkrétně Maia měla ve snímku zažít něco úplně jiného, než jsme nakonec viděli v dokončeném sestřihu. Vyprávění podle González také zásadním způsobem ovlivnila skutečnost, že z filmu byla zcela vystřižena postava Jessicy Henwick, po tom co se změnila celá zápletka filmu.

Takhle to alespoň prezentuje González. Když na změny byl loni dotázaný režisér Wingard, tak zmiňoval několik různých aspektů celé situace. Připouští, že několik věcí příběhu bylo „poupraveno“ a kvůli tomu se následně musely upravit jiné části filmu, protože by jinak nedávaly smysl. Právě proto je například Lance Reddick uvedený mezi členy obsazení jako jeden z prvních, ačkoliv je jeho role ve finále vlastně docela malá. Původně jeho postava šéfa společnosti Monarch měla mít ve filmu daleko víc prostoru.

Krom Jessicy Henwick byla z filmu kompletně vystřižena také Zhang Ziyi, jež se měla vrátit v roli vědkyně, již ztvárnila v předchozím snímku monster ságy - Godzilla II Král monster. Rebecca Hall pro Games Radar potom uvedla, že se výrazně změnila také část příběhu odehrávající se v duté Zemi. Filmaři postavili obří kulisu velikosti fotbalového hřiště a herci v kulise natáčeli opravdu dlouhou dobu. Nakonec se tyhle záběry ve filmu objevily poměrně krátce a v pozměněném kontextu oproti tomu, v jakém se původně natáčely.

Krom již zmiňovaných úprav nutných k tomu, aby na sebe jednotlivé scény navazovaly, uvádí Wingard další důvody k tomu, proč došlo ve střižně ke změnám. Prý se natočilo dost materiálu na to, aby mohl vzniknout pětihodinový film, ale režisér si byl od začátku jistý, že chce divákům dopřát svižnou dvouhodinovku. Takže cokoliv, co nemělo přímou souvislost s oběma obřími monstry a jejich řáděním, muselo pryč. A režisér je s touhle verzí snímku spokojený, rozhodně by nechtěl dělat nějaký prodloužený sestřih.

Člověka pak napadne, jak je možné, že drahý velkofilm není dopředu lépe rozplánovaný, aby se předešlo natáčení scén, které vůbec nebudou použity. Jedním z vlivů může být skutečnost, že se Godzilla vs. Kong natáčela v době, kdy předchozí monster snímek (Godzilla II Král monster) pořád ještě nebyl dokončený. Takže je dost dobře možné, že Wingard a jeho tým museli reagovat na jakékoliv změny u svých předchůdců. A dyž Rebecca Hall zmiňuje, že se upravovaly pasáž ze závěru filmu z duté Země, tak si tak říkám, zda se náhodou studio nerozhodlo, že si chce tuhle část příběhu schovat spíš na příští film, ale to už je moje osobní spekulace.

Titulní foto: Godzilla vs. Kong

Zdroje: Den of Geek, Games Radar, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest