Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír

Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Podle analytika má marvelovka namířeno mezi deset nejúspěšnějších premiér historie.

Mílovými kroky míříme směrem k premiéře Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství. Právě na koncept multiverza se zaměřil nový krátký film o filmu, kde záběry přímo ze snímku doplňuje komentář tvůrců, již se o cestování napříč realitami rozpovídali blíže. V zásadě jde o příjemnou novou upoutávku.

Co už tak příjemné není, jsou čerstvě zveřejněné plakáty s jednotlivými postavami, co můžete vidět dole v galerii. Jednotlivé postery jsou prostě fotky obličeje jednotlivých herců, přes které někdo ve Photoshopu napatlal červenou mlhu. Jak se něco podobného povede u filmu, kde rozpočet na propagaci téměř určitě překračuje částku 100 milionů dolarů, čert ví.

Pár hnusných posterů ale fanoušky samozřejmě nijak neodradí. Za 24 od zahájení předprodeje vstupenek se jich jen v USA prodalo za 18 milionů. To je asi polovina toho, co se povedlo Spider-Manovi: Bez domova, ale to byl naprosto bezprecedentní výsledek, jemuž se rovná jen předprodej Star Wars: Síla se probouzí a lépe si vedli Avengers: Endgame (za prvních 24 hodin prodáno lístků za 40 milionů). Lístky za zhruba 18 milionů dolarů prodaly Star Wars: Síla se probouzí a Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství se tak staví po jejich bok, zhruba na 4. příčku historického předprodejního řebříčku.

The Batman za prví den předprodeje utržil zhruba 8 milionů, Eternals asi 4 miliony, Black Widow ani ne 2 miliony. Analytik Charlie Jatinder, který předpověděl, že tržby Spider-Mana: Bez domova za první víkend promítání budou jen v USA činit 200-250 milionů dolarů (nakonec to bylo 260), se domnívá že u Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství by se mohl start pohybovat kolem 200 milionů. Pokud by Jatinderovi předpověď i tentokrát vyšla, zařadilo by to otevírák „Mnhovesmíru šílenství“ spolehlivě do top desítky těch historicky nejvyšších. V květnu se tak provozovatelé kin, distributoři a Disney mohou těšit na další velký hit.

Dveře do multiversa plného tajemství a šílenství se otevírají. Iron Man a Captain America jsou po zuřivé bitvě v Avengers: Endgame pryč a předpokládalo se, že centrální úlohu v Avengers převezme Doctor Strange, dřívější geniální chirurg a ten nejmocnější kouzelník. Jenže po tom, co použil zakázané kouzlo (které je považované za to vůbec nejnebezpečnější) k tomu, aby silou vůle manipuloval s časem a prostorem, otevřely se dveře k tajuplnému šílenství zvanému „mnohovessmír“. Aby dal ve světě, kde se všechno neustále mění věci opět do pořádku, vyhledá Strange pomoc svého spojence a nejvyššího kouzelníka Wonga a nejsilnější Avengerku – Wandu, alias Scarlet Witch. Nad lidstvem se vznáší strašlivá hrozba a celé univerzum už sami zachránit nedovedou. Překvapením je, že ta největší hrozba ve vesmíru vypadá přesně jako Doctor Strange… Režisér Sam Raimi, známý svým jedinečným pohledem na svět, oslní všechny diváky ohromujícím měřítkem a zcela novým vizuálním zážitkem, který bude překračovat hranice času a prostoru.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Jatinder I, II, III

Galerie: 7

Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Krátký film o filmu se zaměřil na mnohovesmír | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest