Marcel the Shell with Shoes On: Nejroztomilejší film roku se blíží

Marcel the Shell with Shoes On: Nejroztomilejší film roku se blíží | Fandíme filmu
A24
Zobrazit další 3 obrázky
Seznamte se s Marcelem Mušličkou, hrdinou snímku o hledání malé rodiny ve velkém světě.

Vážení čtenáři, pokud vás tahle upoutávka alespoň trošičku nerozněžní, rychle utíkejte k lékaři, protože se vám někam ztratilo srdce ;-). Studio A24 zveřejnilo upoutávku pro nový snímek Marcel the Shell with Shoes On (Zhruba: Marcel Mušlička, na každé noze botička), který představuje hodně netradičního hrdinu. Malého antropomorfního mušličáka.

Ten žije se svojí babičkou jako nenápadný host v lidské domácnosti, podobně jako třeba myšák Jerry ze slavné animované grotesky. Marcel se nemá nijak zásadně špatně, ale chybí mu jeho velká rodina, od níž byl oddělený. Rozhodne se ji tedy hledat. Snímek je hraný, Marcel a další mušličky jsou ručně animované. Všechno je zahalené do retro kabátku a celé je to natočené jako pseudo-dokument, kdy filmařský štáb sleduje Marcelovo počínání.

Snímek působí na první pohled jako extrémně feel-good podívaná, za kterou stojí dvojice Dean Fleischer-Camp a Jenny Slate. Oba dva snímek produkovali a napsali k němu scénář. Oba dva jsou autory 12 let starého krátkého filmu, z něhož celovečerní novinka vychází. Dean potom film také zrežíroval a Jenny namluvila hlavní roli. Fleischer-Camp dosud točil hlavně krátké filmy, seriálové epizody či dokumenty. Slate je úspěšnou herečkou, především pak žádanou dabérkou animovaných filmů a seriálů. Její hlas zaznívá například v seriálu Big Mouth, či ve filmech Zootropolis nebo Tajný život mazlíčků.

Na scénáři se podíleli ještě Elisabeth Holm (Landline, Obvious Child) a Nick Paley. Dále hrají Isabella Rossellini, Thomas Mann nebo Rosa Salazar. Snímek byl uvedený na několika festivalech, ze kterých se zatím na agregátor Rotten Tomatoes dostalo zatím jen 9 recenzí, nicméně ty jsou všechny pozitivní a hřejivému snímku dávají průměrnou známku 8,2 z 10. Americká premiéra je stanovena na 24. června, tak snad se film dostane co nejdřív také k nám.

Na původní krátký film navazovaly ještě dva další a všechny si je můžete přehrát pod trailerem. Dole v galerii jsou fotografie.

Podklady a foto: A24

Galerie: 4

Marcel the Shell with Shoes On: Nejroztomilejší film roku se blíží | Fandíme filmu Marcel the Shell with Shoes On: Nejroztomilejší film roku se blíží | Fandíme filmu Marcel the Shell with Shoes On: Nejroztomilejší film roku se blíží | Fandíme filmu Marcel the Shell with Shoes On: Nejroztomilejší film roku se blíží | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest