Sviňák: James McAvoy jako zhýralé prase

Sviňák: James McAvoy jako zhýralé prase | Fandíme filmu
Je tu další adaptace Irvinea Welshe, ve které si McAvoy zahrál zkorumpovaného, prohnilého poldu. Pusťte si frenetické trailery.

Irwine Welsh nebude našim autorům neznámý, minimálně jakožto autor předlohy Trainspottingu. Do budoucna se mimochodem chystá také adaptace jeho volného pokračování – Porna. Sviňáka (v originále Filth, což se nejběžněji překládá jako špína – ať už doslovná nebo lidská) na filmová plátna adaptuje nepříliš zkušený Jon S. Baird, který má za sebou zatím jen životopisný snímek Cass, z prostředí anglických hooligans. Hlavní roli si střihnul James McAvoy, dále hrají Jamie Bell, Alan Cumming, Imogen Poots, Kate Dickie, Shirley Henderson, Jim Broadbent nebo sám Welsh.

Příběh pojednává o egoistickém a prohnilém detektivovi, který permanentně frčí na koksu a policejní úřad zneužívá ve svůj prospěch. Vše oč stojí, je kariérní povýšení, které by ale mohli zhatit jeho kolegové. Proto se je rozhodne poštvat proti sobě, krást jim manželky a odhalovat jejich špinavá tajemství. Jak se ale zamotává do pavučiny lží, dohání ho jeho vlastní minulost a drogový návyk, postupem času nad situací ztrácí kontrolu a následně propadá šílenství. Což jak sami můžete vidět, bude ve filmu ztvárněno pomocí frenetického vizuální stylu, ve kterém můžeme hledat odkazy třeba právě i k Boyleovu Trainspottingu. Britská premiéra je stanovena na 27. září, česká zatím vůbec.

Sviňák: 2 trailery

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest