Bruce Willis pro vážnou zdravotní indispozici přerušil kariéru

Bruce Willis pro vážnou zdravotní indispozici přerušil kariéru | Fandíme filmu
20th Century Studios
Potíže s kognitivními funkcemi neumožní Willisovi nadále pokračovat v herectví.

Legendární herec Bruce Willis přerušil kariéru. Zřejmě nadobro. Willis trpí afázií, jež ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. Existuje řada způsobů, jak se afázie projevuje. Často ovlivňuje schopnost řeči nebo naopak porozumění toho, co říkají ostatní. Závažnost se liší, od příležitostného hledání správného slova, až po plnou ztrátu řeči, schopnosti rozumět mluvenému slovu nebo číst text. Příčinou může být úraz hlavy, krvácení do mozku, nádor, degenerativní či zánětlivé onemocnění. V některých případech se stav pacienta může zlepšit, v jiných nemusí, případně se ůže zhoršovat.

O přerušení Willisovy kariéry informovaly veřejnost ve společně podepsaném otevřeném dopisu jeho současná manželka Emma Heming, předchozí žena Demi Moore a děti Rumer, Scout, Tallulah, Mabel a Evelyn. Rodina děkuje za podporu fanoušků a vzkazuje, že se situací hodlá vypořádat společně.

Už nějakou dobu se objevovaly o Willisově zdraví nejrůznější drby. Nikdy však nic konkrétního, kdy by se k situaci vyjádřil kdokoliv povolaný, pod svým vlastním jménem. Teprve nedávno něco málo řekl režisér Matt Eskandari, který s Willisem natočil filmy jako Hard Kill, Survive the Night nebo Trauma Center. Ten uvádí, že už několik posledních let sledoval, jak mu Bruce chřadne před očima. Eskandari se domníval, že Willis trpí demencí. Podle některých nepotvrzených zpráv už minimálně od roku 2015 nosil při natáčení sluchátko, do kterého mu někdo předčítal repliky.

V tuhle chvíli je dokončeno ještě snad dokonce osm filmů s Brucem Willisem, jež teprve budou mít premiéru. Herec v posledních letech bral opravdu jakoukoliv roli, ve filmech strávil na obrazovce jen málo času a nepodával tak výrazné výkony, jako v minulosti. Osobně jsem patřil mezi ty, kteří Willise za jeho herecký projev a kariérní rozhodnutí kritizovali. Tímto bych se Brucovi rád alespoň na dálku omluvil. I kdyby jeho výkony a kariérní rozhodnutí byly jen z části vyvolané jeho zdravotním stavem, nebyla moje ostrá slova vhodná. Mnoho sil celé rodině.

Foto: Bruce Willis ve Smrtonosné pasti 3

Zdroje: Rumer Willis, Matt Eskandari

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest