Top Gun: Maverick – Stíhací bitvy s Cruisem nahánějí husí kůži – trailer

Top Gun: Maverick – Stíhací bitvy s Cruisem nahánějí husí kůži – trailer | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Odkládaný Top Gun 2 se konečně blíží. Točil se maximálně realisticky a vypadá parádně.

Snad už ani nemá cenu rozebírat, kolikrát se Top Gun: Maverick odkládal, než se konečně přiblížil k (snad už) definitivnímu termínu premiéry. Pokud nepřijde nějaká nová nečekaná celosvětová vlna COVIDu, nebo jiný průšvih, měli bychom snímek v českých kinech vidět 26. května. Je tedy načase znovu nastartovat propagační kampaň a je tu nový trailer.

A je opět lahůdkový. Kdykoliv se hrdinové posadí do kokpitu, nelze se ubránit adrenalinu, co se vám začne drát do žil. Trailer je oproti předchozím také o něco víc zaměřený na mladší piloty a zápletku filmu. Setkáváme se se skupinou extrémně nadaných letců, těch nejlepších z nejlepších. Ti nečekaně míří do dalšího výcviku. Nelíbí se to jim, nelíbí se to nadřízeným a nelíbí se to ani Petu „Mavericku“ Mitchellovi (Tom Cruise), který nemá pocit, že by byl na pozici instruktora vhodný materiál. Nicméně admirál Tom „Iceman“ Kazansky (Val Kilmer) je přesvědčený, že Maverick dokáže letku připravit na nebezpečnou speciální misi, a tak všichni musí secvaknout patky a poslouchat.

Když se tak člověk na upoutávku dívá, místy má skoro pocit, jako by nesledoval film, ale dokument. Cruise prakticky hraje sám sebe. Je známý jako cílevědomý muž, který si chce prosadit svou a mírou nasazení (ale i rizika) často předčí většinu svých kolegů. Při natáčení akčních scén se jen minimálně využívalo digitálních triků a v maximální možné míře se točily prakticky. A Cruise si podobně jako jeho Maverick vzal před natáčením ostatní herce pod křídla a jako své kadety je na náročnou produkci důkladně připravil.

V rozhovoru pro Total Film Cruise a jeho kolegové vyprávěli o tom, že byl pro herce připravený speciální výcvikový program, kdy se tři měsíce dostávali do skvělé fyzické formy, ale také se učili zvládat fyzikální síly, jež na vás působí při letu nadzvukovou rychlostí. Už původní Top Gun se měl natáčet v létajících stíhačkách, ale herci nebyli připravení. V kokpitech zvraceli a oči se jim protáčely v sloup. Tentokrát měli herci nalétáno dost na to, aby při vlastním natáčení byli ve vzduchu schopní podat herecký výkon.

V galerii pod trailerem najdete nový plakát.

Přes třicet let ve službě. Pochvaly. Vyznamenání. Jediný, kdo za posledních čtyřicet let sestřelil tři nepřátelská letadla. Přesto ho nikdy nepovýšili? Proč? Protože je to Maverick. Rebel, který poslouchá jen sebe sama. Režíruje Joseph Kosinski a v hlavní roli se vrací Tom Cruise. Dále hrají Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris a Glen Powell. Datum české premiéry je stanoveno na 26. května 2022.

Foto: Paramount Pictures

Zdroj: Total Film

Galerie: 2

Top Gun: Maverick – Stíhací bitvy s Cruisem nahánějí husí kůži – trailer | Fandíme filmu Top Gun: Maverick – Stíhací bitvy s Cruisem nahánějí husí kůži – trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu