Box Office: Sandra Bullock ukázala, že hvězdy stále do kina diváky přitáhnou

Box Office: Sandra Bullock ukázala, že hvězdy stále do kina diváky přitáhnou | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Spider-Man před opuštěním kin dokázal pokořit ještě jednu metu. Zatím válí hlavně The Batman.

V posledních letech se filmový průmysl dost změnil a diváky lákají do kin především oblíbené značky. Čas od času se ale pořád ještě objeví nějaká ta hvězda která publikum přitáhnout dokáže. Ztracené město je původní snímek, který nevychází z žádného komiksu, knížky nebo hry, není to pokračování ani remake. Diváci tak prostě přišli na dobrodružnou komedii se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem, Danielem Radcliffem a Bradem Pittem. Snímek utržil za úvodní víkend na klíčovém trhu v USA velice slušných 31 milionů. Mezinárodně zatím přibyly další necelé 4 miliony. Rozpočet byl kolem 70 milionů, takže start nebyl vůbec špatný. Dál bude záležet na tom, zda se dobrá návštěvnost udrží, nebo bude rychle klesat.

The Batman poprvé po třech týdnech v čele spadl na druhou příčku. Za víkend utržil 20 milionů v USA a 25 milionů mezinárodně. Úhrnně už má The Batman připsáno na účtu skoro 332 mega v USA a přes 672 milionů celosvětově. V USA už snímek překonal například Justice League nebo Batman začíná a pronikl mezi desítku nejúspěšnějších DC filmů. Celosvětově je to ještě lepší. Průběžná 8. příčka DC žebříčku, překonaný Batman, Justice League nebo Muž z oceli.

Na třetí příčce v Americe je překvapivě indický hit RRR, skoro s 10 miliony dolarů. Celosvětově už snímek utržil přes 60 milionů, jen v rodné Indii diváci utratili za vstupenky 46 mega. V Indii jde o druhý nejlepší start indického filmu a také se RRR může pochlubit tím, že se mu v celosvětovém měřítku podařilo překonat tento víkend veškerou hollywoodskou konkurenci (druhý The Batman utržil o 14 milionů méně).

Videoherní Uncharted se nadále hezky drží. Během šestého týdnu v kinech film utržil v USA 5 milionů a celkem má za mořem v kasičce 133 mega. Nejúspěšnějším videoherním filmem v USA je v tuhle chvíli Sonic (146 milionů), ale není zcela vyloučeno, že jej dobrodružství s Tomem Hollandem nakonec překoná. Celosvětově už za celou dobu promítání film nastřádal 357 milionů. To Uncharted dává 4. příčku za Warcraftem, Pokémony a Rampage, ale ani jednoho z těchto konkurentů se zřejmě přestřelit nepodaří.

Zahraničním filmům se v USA tento víkend až překvapivě daří, když se na páté příčce návštěvnosti umístil japonský animák Jujutsu Kaisen 0: The Movie. Tento víkend film utržil 4,5 milionu. Celkem má z USA skoro 28 milionů dolarů a celosvětově už 159 milionů. Na šesté příčce je horor X. Ten při druhém týdnu promítání spadl oproti premiéře zhruba na polovičku. Diváci v pokladnách nechali 2 miliony a celkem už nenápadný krvák utržil více než 8 mega.

Zuby nehty se dál drží Pes s Channingem Tatumem. V šestém týdnu svého nasazení utržil 2 miliony a celkově je utrženo 68 milionů. Bavíme se o původním nenápadném filmu pro celou rodinu. Ve světle toho, jak si vedlo Ztracené město to vypadá, že Channing prostě dokáže diváky přitáhnout do kina. Také na Spider-Mana: Bez domova chodí pořád zcela neuvěřitelně lidi. Film je v kinech už 15 týdnů a opět utržil 2 miliony, ačkoliv je delší dobu k dispozici také na internetu. Díky dalšímu přírůstku se film v USA dostal přes kulatou hranici 800 milionů dolarů. To se předtím podařilo jen dvěma dalším filmům v historii. Celková tržba činí 1,888 miliardy.

Stále se drží také Zpívej 2. Naposledy film utržil 1,2 milionu, celkově jich má 387. Mezinárodně se promítá ještě jeden animák – pixarovka Proměna, jež tento týden utržila 1,7 milionu a celkově to dělá 11 mega. Mezinárodně už se prodává také Ambulance Michaela Baye. Nově přidala k dosavadním tržbám 6,7 milionu a celkem už shrábl necelých 13 milionů. Na velký americký trh film dorazí za pár týdnů. V tomhle týdnu měly premiéru jen dvě větší americké novinky. Survival drama Infinite Storm a chválený akční nezávislák Everything Everywhere All at Once. Infinite Storm si dobře nevedla. Z 1500 kin se podařilo utržit jen 750 tisíc. Zato Everything Everywhere All at Once se může pochlubit parádními 500 tisíci, na jejichž utržení stačilo pouhých 10 kinosálů.

Příští týden se předvede v pokladnách Morbius a také budeme zvědaví na to, zda návštěvnost jakkoliv ovlivní výsledky Oscarů.

Titulní foto: Ztracené město

Zdroj: Box Office Mojo, ERC Box Office, Deadline I, II, The Numbers

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu