Zemřel Taylor Hawkins, bubeník Foo Fighters

Zemřel Taylor Hawkins, bubeník Foo Fighters | Fandíme filmu
Open Road Films
Zobrazit další 1 obrázek
Mnohaletý hudebník a čerstvý herec už není mezi námi.

Hudební svět zasáhla nečekaná zpráva. V pouhých 50 letech zemřel Taylor Hawkins, bubeník kapely Foo Fighters. Do světa filmu Taylor čerstvě nakoukl díky hororové komedii Studio 666, kde členové kapely ztvárnili komediální verze sebe samých při nahrávání nové desky v domě, kde straší. Písně Foo Fighters jsou pak nedílnou součástí celé řady filmových a seriálových scén.

Hawkins se bubnování věnoval naplno už od útlého věku, přičemž prvním velkým úspěchem pro něj bylo hraní v doprovodné kapele Alanis Morisette. S tou jezdil po koncertech v letech 1995-97. Pak už jej angažovali Foo Fighters. Rockovou kapelu vede Dave Grohl, sám zkušený bubeník, který se proslavil hraním s legendární Nirvanou. Grohl od založení Foo Fighters nikdy nebyl s žádným bubeníkem zcela spokojený, ale v Hawkinsovi konečně našel ideálního parťáka.

Ten byl od té doby nedílnou součástí kapely (její třetí nejdéle působící člen) a spoluautorem písní na všech deskách. Pro kapelu také nazpíval několik písniček a na většině koncertů se alespoň na chvíli postavil za mikrofon (většinou vystřihnul nějaký cover od Queenů nebo obdobnou klasiku). Spolu s Grohlem byl často tím, kdo kapelu zastupoval v rozhovorech s novináři. Vedle Foo Fighters bubnoval, případně zpíval v celé řadě dalších projektů.

Ještě před pár dny Taylor s kapelou vystupoval v Argentině. Další koncert měli Foo Fighters odehrát 25. března v Kolumbii. Podle lokálního tisku byl Hawkins v předvečer vystoupení nalezený mrtvý ve svém hotelovém pokoji. Příčina úmrtí není známa. Pro Grohla půjde po Kurtu Cobainovi už o druhého spoluhráče z kapely, jenž náhle zemřel. Hodně sil Daveovi, celé kapele a především Taylorově rodině a přátelům. Hawkins měl manželku a tři děti. Upřímnou soustrast a čest jeho památce.

Foto je z filmu Studio 666

Zdroje: Foo Fighters, Summa Inferno

Galerie: 2

Zemřel Taylor Hawkins, bubeník Foo Fighters | Fandíme filmu Zemřel Taylor Hawkins, bubeník Foo Fighters | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest