Sinister Six: Celovečerní film plný Marvel padouchů už se chystá

Sinister Six: Celovečerní film plný Marvel padouchů už se chystá | Fandíme filmu
Marvel Studios
Brzy se máme dozvědět víc o Spider-Manovi ze světa Venoma.

Článek obsahuje zásadní spoilery k filmům Morbius a Spider-Man: Bez domova!

Propagace filmu Morbius nabrala zcela nečekaný směr. Už jsme vás informovali o tom, že studio Sony maximálně odkládá zveřejnění profesionálních recenzí, ale zároveň už se konaly první předpremiéry pro fanoušky, ze kterých se proslýchá, že je film hodně slabý. Vedle toho se ale zničehonic objevilo interview s režisérem Danielem Espinosou, kde se (týden před premiérou) zcela otevřeně probírají spoilery! Interview dosud z internetu nezmizelo, takže se nezdá, že by šel nějaký omyl ze strany magazínu Cinemablend nebo že by studiu zveřejnění rozhovoru nějak vadilo.

Espinosa je v rozhovoru opravdu extrémně otevřený. Prozradil, že se jeho film odehrává ve stejném univerzu, jako Venom s Tomem Hardym. V tomto univerzu existuje Spider-Man a podle Espinosy bychom se už brzy měli dozvědět, jaký Spider-Man to přesně je.

Adrian Toomes, alias Vulture (Michael Keaton), který v Morbiovi vystupuje, je ten samý Toomes, jakého jsme potkali ve Spider-Manovi: Homecoming. Není to nějaká jeho varianta z paralelního vesmíru. Do Morbiova (Venomova) světa byl přenesený kvůli tomu, co Peter Parker a Doctor Strange udělali ve filmu Spider-Man: Bez domova. Stejně jako byl Venom přenesený do světa Avengers, byl Toomes přenesený do světa Morbia. Espinosa dodává, že kromě Vultura možná byly přeneseny do Morbiova (Venomova) vesmíru nějaké další postavy!

Poznámka pod čarou: Fanoušci, kteří už film viděli uvádějí, že v první titulkové scéně Morbia se Toomes za svitu fialové záře zhmotní v cele ve Venomově univerzu. Protože v tomhle vesmíru nemá žádný záznam v trestním rejstříku, je záhy propuštěný. V tuhle chvíli není zřejmé, proč se Venom přenesl do světa Avengers jen na pár dní a Vulture druhým směrem prošel (alespoň zdánlivě) na dobu neurčitou. V tuhle chvíli není zřejmé ani to, proč vlastně někdo z univerza Avengers byl přesunutý někam pryč (do sousední reality), když se až doposud zdálo, že Strangeovo kouzlo přitahovalo směrem k Peteru Parkerovi (Tom Holland) záporáky z cizích vesmírů…

Espinosa dále v interview potvrdil, že si Toomes v Morbiově světě postavil nový Vulturův letecký postroj, protože je „vynalézavý“. A podle režiséra také Toomes začal rekrutovat parťáky a jednoho už se mu podařilo přesvědčit, takže to rozhodně vypadá jako začátek pro Sinister Six.

Opět přidejme postřehy od fanoušků, kteří už viděli snímek Morbius. Ve druhé titulkové scéně. Jede Michael Morbius (Jared Leto) autem někam do polí/pouště. Náhle uslyší hluk. Rozhodne se zastavit, vystoupí a vidí, že se z dálky něco blíží. Je to Vulture v kompletním kostýmu. Vulture Morbiovi řekne, že se chce pomstít Spider-Manovi (podle některých diváků Morbius nabídku ke spolupráci viditelně přijme).

Scéna jako taková nedává prakticky žádný smysl. Spider-Man zachránil Toomesovi život. Nevypadalo to tedy, že by se Adrian chtěl mstít. Komu přesně (a za co) se chce mstít v tomto paralelním univerzu, kde je Peter Parker úplně jiný člověk? Jak našel Morbia někde na náhodné silnici? A proč by se s ním měl Michael nějak paktovat? Proč by ho měl zajímat Spider-Man? Proč by se měl zapojovat do nějakých zločineckých plánů?

Celé to zkrátka působí jako extrémně horkou jehlou šitý pokus studia Sony o urychlenou přípravu Sinister Six. To je v komiksech tradičně tým padouchů, kteří spojí své síly, aby společně zkusili přemoci Spider-Mana, když jako jednotlivci selhali. V historii měla Sinister Six celou řadu nejrůznějších složení. Studio SonySinister Six jednou chystalo v návaznosti na snímek The Amazing Spider-Man 2. Film měl se záporáky z „Amazing série“ točit Drew Goddard (Daredevil, Defenders, Zlý časy v El Royale), nicméně The Amazing Spider-Man 2 nenaplnil v kinech očekávání a v Sony se rozhodli zastavit všechny dosavadní plány a raději zapůjčit Spider-Mana do světa Avengers.

Teď se tedy Sony zřejmě pokusí Sinister Six přivést k životu znovu. Z toho, co je nám pro tuhle chvíli patrné, by členy týmu zřejmě měli být Vulture, Morbius, Venom a lovec Kraven. Podle toho, co řekl Espinosa nejde vyloučit, že se k nim přidá ještě nějaký další záporák ze světa Avengers. A šestice by nemusela dělat problémy jen tak nazdařbůh, ale mohla by se postavit samotnému Spider-Manovi.

Co na to říkáte? Může tohle dobře dopadnout?

Foto je ilustrační: Záporáci ve filmu Spider-Man: Bez domova

Zdroje: Reddit I, II, Cinemablend

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu