Black Panther: Wakanda Forever je konečně dotočený

Black Panther: Wakanda Forever je konečně dotočený | Fandíme filmu
Marvel
Premiéra se stihne. Dozvídáme se další podrobnosti o zápletce filmu.

Nebyla to jednoduchá anabáze. Black Panther: Wakanda Forever nejprve musel vyřešit ztrátu představitele hlavní role. S novým scénářem se tvůrci srdnatě pustili do práce, ačkoliv samozřejmě ani tento štáb nebyl imunní vůči nástrahám koronavirové doby. A další velkou komplikací bylo zranění herečky Letitie Wright, představitelky Shuri, jedné z ústřední postav. To natáčení opět protáhlo. Přesto se nakonec podařilo vše dovést ke zdárnému konci.

Členové štábu sdílejí příspěvky, podle kterých je dotočeno. Bavíme se o Marvelu, takže je téměř jisté, že dříve či později dojde k nějakým dotáčkám, ale jinak se filmaři mohou v klidu soustředit na postprodukci. Nedávno se mezi fanoušky na sociálních sítích začaly šířit katastrofické předpovědi o tom, že se nestihne plánovaná listopadová premiéra filmu, ale tomu v tuhle chvíli nic nenasvědčuje. U marvelovek je poměrně běžné, že na postprodukci mají zhruba osm měsíců a stejná doba je momentálně k dispozici také. Během natáčecích přestávek navíc probíhala postprodukce již dokončených částí.

Poslední část natáčení probíhala v karibském Portoriku. Víme, že součástí filmu bude podvodní říše Atlantida a její král Namor. Není tedy vyloučeno, že se na plážích točily nějaké pobřežní sekvence. Z toho, co o natáčení v Portoriku víme, se nicméně zdá, že se na místě točily scény z dávné minulosti. Spekuluje se tak o tom, že ve snímku uvidíme sekvenci, v níž Conquistadoři připlouvají do Ameriky. To by rozhodně navazovalo na témata z prvního filmu, kde se režisér Ryan Coogler hodně zaměřil na dopady kolonizace. Historická scéna by nám potenciálně mohla ukázat, proč se podmořská Atlantida tak dlouho stranila od ostatních pozemšťanů. (Ale zatím jde skutečně o spekulaci, jisté je, že se delší čas natáčelo v Portoriku).

Objevily se také nepotvrzené drby o tom, jak se s Atlantou setkáme v současnosti. Podle insidera MyTimeToShineHello ve snímku Lake Bell hraje postavu označovanou jako doktorka Graham. Ta společně se svým týmem údajně použije zařízení vymyšlené mladou Riri Williams (Dominique Thorne), které pomáhá v moři hledat vzácné vibranium. Hledání rozčílí podvodního krále Namora (Tenoch Huerta), což rozpoutá ústřední konflikt snímku.

Níže můžete vidět dvě fotky ze zákulisí. Na jedné z nich je k vidění právě Lake Bell, dále můžeme pozorovat natáčení podvodních scén. Nově jsme se také dozvěděli, že jednoho z obyvatel Atlantidy, Attumu, ztvárnil Josué Maychi.

Snímek Black Panther: Wakanda Forever opět režíruje Ryan Coogler, jenž také znovu napsal scénář spolu s Joem Robertem Colem. Měli by se vrátit všichni žijící představitelé hlavních rolí z prvního filmu, zřejmě tedy Danai Gurira, Letitia Wright, Winston Duke, Lupita Nyong’o, Florence Kasumba, Angela Bassett, Daniel Kaluuya a Martin Freeman. Nově je doplní Domonique Thorne jako Riri Williams, Tenoch Huerta jako Namor, Mabel Cadena jako Namora a Michaela Coel v dosud neodhalené roli. Datum premiéry je stanovené na 10. listopadu 2022.

Foto je ilustrační, z filmu Black Panther

Zdroje: MyTimeToShineHello, Mabel Cadena, The Cosmic Circus I, II, Black Panther News,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu