Mission: Impossible 7 – Nekonečné odklady, obří rozpočet, ponorka a zákulisní válka

Mission: Impossible 7 – Nekonečné odklady, obří rozpočet, ponorka a zákulisní válka | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Účetním padají vlasy hrůzou, ale Cruise chce mít svůj film dokonalý. Za jakoukoliv cenu.

Nejprve byla premiéra Mission: Impossible 7 plánována na červenec 2021. Nicméně film stále ještě není dotočený a momentální datum premiéry je stanoveno na 13. července 2023. Prapůvodně se mělo točit od února 2020, takže i kdyby se uvedení sedmičky už neposouvalo, výroba zabere přes tři roky. Už prvotní klapka musela být zrušena, protože se mělo točit v Benátkách, které uzavřela prvotní exploze covidu. Pandemická opatření a nákazy uvnitř štábu následně způsobily, že se natáčení celkem sedmkrát pozastavovalo či posouvalo. To snímek výrazně prodražuje. Koronavirus však není jediným viníkem průtahů a narůstajícího rozpočtu.

V tomhle směru je klíčový také perfekcionismus Toma Cruise a to, jak se svým dvorním režisérem Christopherem McQuarriem neustále ladí chystané filmy k obrazu svému. Když jiným produkcím začnou docházet čas nebo peníze, udělá se pár kompromisů a z toho, co je k dispozici, se horkou jehlou ušije nějaký výsledek. Show must go on. Cruise trvá na tom, že prostě bude po jeho a chce dotáhnout svoje snímky k dokonalosti. A momentálně má takovou pozici, že nakonec vždy dosáhne svého.

Sedmička už dopředu měla být dražší než šestka jednoduše kvůli tomu, že Tom chce pokaždé překonat sám sebe. Pak tu máte covidové náklady, momentálně ještě inflaci a v neposlední řadě skutečnost, že je sedmička úzce provázaná s osmičkou. I když už by film měl být dokončený (stále není), na poslední chvíli bylo rozhodnuto, že do snímku přibude scéna s ponorkou, jež je následně důležitou součástí osmého filmu.

Podle The Hollywood Reporteru filmaři záměrně s dokončením sedmého filmu váhají. Jednak jim to dává prostor snímek ještě dodatečně upravovat, pokud by si to žádala osmička, která prozatím není pevně ustálená. Udržování sedmičky v nedokončeném stavu navíc studiu nadále komplikuje snahu o to jakkoliv se pokusit limitovat rozpočet osmičky.

Rozpočet sedmičky se prozatím vyšplhal na částku 290 milionů dolarů a zřejmě dál poroste. Očekává se, že osmička také nebude levná. Nejen kvůli inflaci, ale prostě proto, že má jít o velkolepý závěr celé ságy. Z pohledu hollywoodských účetních to vypadá jako slušný náběh na žaludeční vředy, na druhou stranu předchozí díly Mission: Impossible vydělaly a povést se to může i tentokrát (zvlášť pokud by se podařilo vyhrát soud s pojišťovnou a donutit ji zaplatit část covidových nákladů). Ať už projekt nicméně dopadne finančně jakkoliv, pro diváky je to velká výhra, protože velkofilmy s prakticky neomezeným rozpočtem, kde má poslední slovo tvůrce, to se v Hollywoodu příliš nenosí.

Foto: Paramount Pictures

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu