Morbius: Režisér vysvětluje, jak to je s účastí Spider-Mana

Morbius: Režisér vysvětluje, jak to je s účastí Spider-Mana | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 3 obrázky
Daniel Espinosa se vyjádřil k tématu napojení Morbia na další filmy.

Komiksové filmy z provázaného světa Marvelu jsou extrémně úspěšné. Dává tedy smysl, že se studio Sony dlouhodobě snaží vytvářet dojem, že s nimi jeho komiksové filmy nějak souvisí. Kolem premiéry prvního Venoma zástupci Sony hodně mlžili o tom, jak to přesně s provázaností je a teprve uvedení Spider-Mana: Bez domova definitivně potvrdilo, že Venom (Tom Hardy) pochází z paralelního vesmíru. Tedy není přímou součástí světa Avengers, ale je to „soused od vedle“, jenž může v případě zájmu scenáristů zaskočit na návštěvu.

Tam je to jednoduché. Ale co Morbius? Ten v dosavadních propagačních materiálech ukazoval spojení s Venomem, spojení s marvelovským filmovým univerzem, spojení s The Amazing Spider-Manem i spojení se Spider-Manem Sama Raimiho. Tak kam tedy vlastně patří? Je nějaký Spider-Man součástí Morbiova světa? Po dlouhé době nejasnosti nabídl odpověď režisér Daniel Espinosa.

Ten v rozhovoru pro Cinemablend řekl, že v Morbiově světě jednoznačně existuje Spider-Man! Můžeme se na to podle něj koukat dvěma různými způsoby. Jeden z pohledů v komiksech tvrdí, že v každém univerzu existuje Spider Totem. A všude tam, kde existuje Spider Totem, musí existovat také nějaká podoba Spider-Mana, Spider-Woman nebo obdobné postavy. A nebo je tu obdobný pohled, jaký známe už z Marvel filmů, tedy ten, že v skoro v každém univerzu najdete nějakou obdobu osobností, které můžete potkat v jiném paralelním světě. Skoro v každém světě tak potkáme nějakou variantu Spider-Mana, ale třeba také Fantastické čtyřky, Tonyho Starka nebo Morbia.

Espinosa mluví lehce neurčitě a obecně, zřejmě záměrně, protože před premiérou mnoho konkrétního prozradit nesmí. Ale v zásadě potvrzuje, že se Morbius odehrává v nějakém paralelním vesmíru, kde Spider-Man sice existuje, ale není to žádný ze Spider-Manů, které jsme dosud potkali. A stejně tak Adrian Toomes / Vulture (Michael Keaton), jehož jsme viděli v trailerech, není ten samý Toomes, s nímž se potkal Spider-Man (Tom Holland) ve světě Avengers.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith, Tyrese Gibson a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa. Datum premiéry v ČR je stanoveno na 27. 1. 2022.

Foto: Sony

Zdroj: Cinemablend

Galerie: 4

Morbius: Režisér vysvětluje, jak to je s účastí Spider-Mana | Fandíme filmu Morbius: Režisér vysvětluje, jak to je s účastí Spider-Mana | Fandíme filmu Morbius: Režisér vysvětluje, jak to je s účastí Spider-Mana | Fandíme filmu Morbius: Režisér vysvětluje, jak to je s účastí Spider-Mana | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest