Schwarzenegger v edukativním videu vyjevuje Rusům pravdu

Schwarzenegger v edukativním videu vyjevuje Rusům pravdu | Fandíme filmu
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger se osobně otevřel a snaží se běžné Rusy přesvědčit, že jim Putin lže.

Hollywood není k ruské agresi na Ukrajině lhostejný. Nebo přinejmenším někteří jeho zástupci nejsou. Sean Penn v zemi točil dokumentární film a nadále situaci veřejně komentuje. Mila Kunis spolu s Ashtonem Kutcherem uspořádali sbírku na pomoc Ukrajincům, která přinesla přes 30 milionů dolarů. Benedict Cumberbatch hodlá ubytovat uprchlíky. A to je jen vrcholek ledovce.

Nejnověji si širokou pozornost mezinárodních (filmových i obyčejných) médií získal Arnold Schwarzenegger. Ten natočil skoro desetimilionové video, v němž se obrací k obyčejným Rusům a ruským vojákům. Ve videu se snaží vysvětlit, že Putin a jeho režim ruské veřejnosti lžou o skutečné situaci na Ukrajině. Popisuje, jaká v sousední zemi skutečně panuje situace, že Ukrajina není nějaké ohnisko zla, že jsou tam vražděni nevinní lidé včetně dětí, a že i samotní ruští vojáci zbytečně ztrácejí svoje životy pod falešnými záminkami Kremlu.

Video je velice dobře zpracované, kdy se Schwarzenegger snaží na konkrétních příkladech ukázat, že má k obyčejným Rusům vřelé vztahy, že jeho vlastní otec trpěl léta výčitkami svědomí, poté, co se nechal Hitlerem vmanipulovat do válečného tažení na Petrohrad, a že rozhodně netvrdí, že by Rusko bylo jedinou zemí, která se může stát obětí politických lží (připomněl loňskou situaci, kdy se zmanipulovaný dav vydal do amerického Kapitolu „zachraňovat“ USA). Arnold zkrátka ve svém proslovu dělá vše pro to, aby neútočil na běžné Rusy. Vystupuje s pochopením, empatií, zároveň ale s jasným stanoviskem a poselstvím.

Řeč herce a bývalého politika je podaná srozumitelně, je opatřena titulky v azbuce, je rozšířená na platformách, které jsou ještě v Rusku dostupné (především tedy na Telegramu). Podle médií je Schwarzenegger v Rusku extrémně populární, je tedy šance, že se jeho video dostane k relativně velkému počtu lidí.

Osobně si nicméně nedělám nějaké iluze o tom, že by mohl Schwarzenegger zviklat nějaké větší množství lidí. V posledních dnech jsme přeci jen na vlastní oči mohli vidět až bolestivé množství případů, kdy jednotliví Rusové odmítají věřit vlastním příbuzným, kteří jim přímo z Ukrajiny posílají jasné důkazy o tom, že je civilní obyvatelstvo země terčem maivního útoku a rozhodně nejde o žádnou „taktickou operaci“ zaměřenou pouze na „nacistické“ vojenské cíle. Zároveň samozřejmě platí, že zhoršit situaci Arnoldovo vyjádření asi nemůže, a pokud se díky němu podaří donutit k zamyšlení alespoň pár Rusů, je to jedině dobře.

Zdroj a foto: Arnold Schwarzenegger

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest