Box Office: The Batman se v pokladnách chlubí fenomenálním 2. víkendem

Box Office: The Batman se v pokladnách chlubí fenomenálním 2. víkendem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Netepýří muž už stačil pokořit celou řadu předešlých komiksovek.

Ve Warneru mohou bouchat šampaňské. The Batman nebyl záležitostí jednoho víkendu, naopak je z něj slušná trvalka. Na rozhodujícím trhu ve Spojených státech bylo během druhého víkendu utrženo 66 milionů dolarů. To je oproti prvnímu víkendu propad pouze 51%. Filmy podle DC komiksů přitom mezitýdně padají výrazněji, stejně jako ty od Marvelu. The Batman v USA už stačil celkem utržit 238 milionů, což je víc, než Justice League, Batman začíná, Venom 2: Carnage přichází, Black Widow nebo Eternals zvládli za celou dobu svého nasazení v kinech. Mezinárodně se za víkend utržilo dalších téměř 67 milionů a celosvětová tržba se tak už vyšplhala na 463 milionů.

Uncharted nevydělává tolik jako Batman, ale také se v kinech velice slušně drží. Během svého 4. víkendu snímek utržil solidních 9 milionů dolarů a celkem má už 113 milionů z USA a 301 milionů celosvětově. To film posouvá na pozici devátého nejúspěšnějšího filmu podle videohry. Když zůstaneme u Toma Hollanda, představitele hlavní role, tak jeho Spider-Man: Bez domova se pořád také drží. I během svého 13. víkendu utržil film parádní 4 miliony. To znamená celkem 792 milionů v USA a 1,876 miliardy celosvětově. A snímek se zřejmě blíží svému vrcholu. Už za pár dní dorazí na VOD, příští měsíc na Blu-ray, několik dní koluje na pirátských serverech. Zájem v kinech tak téměř jistě bude umdlévat a multiplexy snímek postupně začnou vyřazovat ze své nabídky.

Slušně si stále vede také rodinná záležitost Pes (Dog), jež nově utržila 5 milionů za víkend a celkem má na účtu 54 milionů. Snímek stál skromných 15 milionů dolarů a ukazuje, že nejen na nejdražších trhácích se dá v kinech vydělat. Jen distributoři musí nabídku dobře rozvážit, a pak jednotlivým snímkům věnovat patřičnou péči. Nechci tvrdit, že se o to studia nesnaží, ale jsou tu odstrašující případy, z nichž by si nikdo příklad brát neměl. Historickou romanci Cyrano natočil dřívější hitmaker Joe Wright a film ve svém třetím víkendu utržil hubených 390 tisíc. Celkově je na účtu necelých 5 milionů, při rozpočtu 30 milionů. A to je mizérie. Komentátoři to připisují podceněnému marketingu. Moonfall pak selhal na všech frontách. V šestém týdnu promítání katastrofická sci-fi utržila zoufalých 53 tisíc, celkem má na účtu 39 milionů a zoufale hledí směrem k Číně, která filmu plánuje za dva týdny nasadit do svých kin. Pokud by na obřím asijském trhu snímek nějak zázračně uspěl, mohlo by jej to zachránit. Takhle jde o totální fiasko, když se rozpočet údajně vyšplhal až k 146 milionům!

Na trzích, kde ještě není zavedena služba Disney+, měl premiéru animák Proměna (Turning Red). Utržil symbolické 3,8 milionu dolarů. Pro studio je ale klíčové, že snímek vábí nové předplatitele na Disney+. Pak už stojí za zmínku jen pár částek. Smrt na Nilu utržila 2,5 milionu (celkem 124), Zpívej 2 přidává 1,5 milionu (celkem 367) a Jackass Forever další milion (celkem 75). Ostatní filmy si připočetly na konto už jen nezajímavé sumy.

Příští týden opět do kin žádné výrazné premiéry nevstoupí, tudíž i nadále bude pokladnám vládnout The Batman. Uvidíme, kam se vyšplhá, než mu koncem března dorazí první zásadnější konkurence.

Foto: The Batman

Zdroje: Box Office Mojo, The Numbers, Deadline, Exhibitor Relations

Galerie: 2

Box Office: The Batman se v pokladnách chlubí fenomenálním 2. víkendem | Fandíme filmu Box Office: The Batman se v pokladnách chlubí fenomenálním 2. víkendem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu