Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem

Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér Kingsmana natočil nejdražší film kariéry s božím obsazením.

Špionážní thriller Argylle patří mezi filmy, o nichž toho víme jen málo. Dokonce ani není jisté, zda jde o obyčejné špionážní dobrodružství, anebo nás čeká komplikované meta vyprávění, v němž figurují spisovatelka románů a ztráta paměti.

Jasné je, že režisér Matthew Vaughn (Kick-Ass, Kingsman) si tak zamiloval chystanou románovou předlohu, že prostě musel film natočit. Nejprve si myslel, že natočí během pandemie relativně skromný snímek, ten mu ale rychle nabobtnal po rukama a najednou je z Argylla nejdražší projekt jeho kariéry, který za 200 milionů dolarů koupila Apple TV+. Silně komediální snímek inspirovaly akční filmy 80. let, jako Smrtonosná past, Smrtonosná zbraň nebo Honba za diamantem. A samozřejmě také bondovky. Proto je Vaughn rád, že se do hlavní role podařilo obsadit Henryho Cavilla, jehož považuje za ideálního představitele Jamese Bonda.

Rozdíl je v tom, že v bondovkách by byl Cavill maximální elegán, tady má z nějakého důvodu na hlavě děsivý účes, přezdívaný „stolová hora“. Obvykle je tenhle typ účesu v rámci filmové zkratky spojovaný s figurami striktními, armádními a často také přehnaně testosteronovými, až hloupými. Uvidíme, zda nějakou takovou charakteristiku bude mít i Argylle, anebo je to celé jen vtip, odkaz na 80. léta. Krom Cavilla můžeme na prvních záběrech vidět také zpěvačku Duu Lipa, která hraje postavu jménem Lagrange, a na Oscara nominovanou Arianu DeBose v blíže nespecifikované roli.

Dále hrají Bryce Dallas Howard, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell, Catherine O'Hara, Bryan Cranston, John Cena a Rob Delaney. Scénář napsal Jason Fuchs, počítá se s tím, že snímek započne přinejmenším třídílnou sérii. Autorkou předlohy je Ellie Conway. Apple TV+ film uvede ještě letos.

Oficiální popis říká, že Argylle je nejlepší světový špion, který se zaplete do mezinárodního dobrodružství. V minulosti se objevily nepotvrzené zprávy, podle kterých by hlavní hrdinkou měla být autorka špionážních románů se ztrátou paměti, která si postupně začíná uvědomovat, že je skutečnou agentkou. Postupně se jí vracejí její schopnosti a je rozhodnutá se pomstít svému bývalému zaměstnavateli, agentuře zvané Divize. (Asi nelze vyloučit, že v románové předloze je hrdinkou žena a Cavill ve snímku převzal její úlohu).

Dole pod trailerem najdete obrázky.

Podklady a foto: Applet TV+ / MARV

Zdroje: Collider

Galerie: 6

Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu Argylle: První teaser „bondovky“ s Henrym Cavillem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu