Spider-Man: Bez domova je favoritem na oscarovou diváckou cenu

Spider-Man: Bez domova je favoritem na oscarovou diváckou cenu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Podle průzkumu Spider-Man míří na Oscary pro svou diváckou cenu. Porazí jej organizovaní fandové?

Americká filmová Akademie se letos rozhodla ozvláštnit předávání Oscarů také vyhlášením divácky nejoblíbenějšího filmu uplynulého roku. Zhruba před týdnem Akademie odhalila, kterých deset snímků v divácké anketě vede. Průzkum společnosti Morning Consult zjišťoval, který snímek z dané desítky má reálně šanci na vítězství. Jak si jednotlivé filmy vedly? Takhle jednotlivé snímky dopadly v průzkumu:

Spider-Man: Bez domova si odnáší plných 26% hlasů. Duna 8%. A Zpívej 2 3%. Ostatní snímky, které podle Akademie vedou divácké hlasování, v průzkumu Morning Consult vůbec nefigurovaly. Na vyšších pozicích se umístily ještě disneyovka Encanto (14%) a netflixovská satira K zemi hleď (6%).

To nám může naznačovat hned několik věcí. Za prvé je možné, že průběžná top desítka, kterou Akademie odhalila, se ještě bude měnit, zvlášť na dolních příčkách. Minimálně Encanto je aktuálně extrémně populární, zvlášť díky svému soundtracku. Když se do top desítky mohl dostat animák Zpívej 2, Encanto má určitě také šanci.

A pak je tu ještě jeden element. Společnost Morning Consult zjevně dělala svůj průzkum u nějakého průměrného diváckého vzorku. A ten prostě upřímně vyjevil svůj nejoblíbenější film uplynulého roku. Zatímco do oscarové divácké ankety lze posílat hlasy opakovaně a silné slovo mají organizované fanouškovské skupiny. Průzkumu Morning Consult se tak vůbec nepodařilo zachytit snímky jako Armáda mrtvých, Minamata nebo Příběh Popelky, kde je tlačenka zapálených fandů silná.

Odskok Spider-Mana ukazuje, že jde reálně o nejoblíbenější divácký film loňského roku. Otázkou zůstává, zda zvítězí hlas lidu anebo jedna z organizvovaných fanouškovských partiček. Komu dáváte větší šanci vy?

Titulní foto: Spider-Man: Bez domova

Zdroj: Morning Consult

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest