Blade se má znovu objevit ještě před svým chystaným filmem

Blade se má znovu objevit ještě před svým chystaným filmem | Fandíme filmu
New Line Cinema
Chystá Marvel spojení velkého týmu hororových superhrdinů?

Už to budou tři roky od Comic-Conu, na kterém Marvel ohlásil, že chystá nového Bladea s Mahershalou Alim v hlavní roli. Vše nasvědčuje tomu, že se snímek letos začne natáčet a zřejmě 6. října 2023 by se mohl dočkat premiéry. To je pro fanoušky populárního upírobijce pořád ještě docela dlouhá doba, ale čekání by jim měla ukrátit Mahershalova návštěva v jiném projektu.

Už dříve jsme mohli Bladeův hlas slyšet v závěru snímku Eternals a letos bychom snad konečně mohli vidět i jeho podobu. Server The Cosmic Circus s odkazem na několik svých spolehlivých interních zdrojů uvádí, že se upíří míšenec objeví už v letos v halloweenském speciálu Werewolf By Night. Hororový „krátký film“ bude mít délku zhruba jedné seriálové epizody a Marvel jej letos v říjnu má uvést na streamovací platformě Disney+.

Pokud se informace potvrdí a Blade ve speciálu skutečně vystoupí, pak prozatím není zcela jasné, jakou v něm bude mít úlohu. Možná se snaží polapit Ninu Price, alias Vampire By Night. Právě tu by ve speciálu měla ztvárnit Laura Donnelly a spojení lovce upírů s upírkou na první pohled dává smysl. Druhou variantou by mohlo být, že Blade (podobně jako před časem Nick Fury) dává dohromady skupinu nadlidí. Konkrétně skupinu nadlidí s hororovým podtónem, inspirovanou komiksovou sérií Midnight Sons, jež společně vystupuje proti magickým/hororovým hrozbám.

V komiksech v týmu Midnight Sons figurovaly postavy jako Blade, Ghost Rider, Doctor Strange nebo Morbius. Ve filmové verzi by potenciálně mohl Blade rekrutovat do svých služeb nejprve Danea Whitmana (Kit Harington), z nějž se zřejmě stane obávaný Black Knight, a následně tedy také Werewolfa (Gael García Bernal). Ale jde pouze o spekulaci, zákulisní zprávy hovoří čistě o tom, že se Mahershala Ali má objevit ve speciálu Werewolf by Night.

Ten se bude začít točit koncem března a natáčení potrvá skoro tři týdny. Zajímavostí je, že podle informací The Cosmic Circus, Daniela Richtmana a The Illuminerdi má speciál režírovat Michael Giacchino! Ten je většině filmových fandů známý jako oscarový hudební skladatel, jenž pro Marvel složil trilogii Spider-Mana, Doctora Strange a pracuje také na chystaném Thorovi: Love and Thunder. Jako režisér je zatím podepsaný pod pár kraťasů, takže Werewolf by Night pro něj bude velkou premiérou do světa „profesionální režie“.

Vlkodlak Jack se poprvé objevil v komiksu Marvel Spotlight #2 v roce 1971. Jeho schopností je přeměna ve vlkodlaka takřka kdykoli, i když není měsíc v úplňku, pouze pokud měsíc v úplňku je, nedokáže své přeměně v krvežíznivou bestii zabránit. V komiksech je zpočátku vykreslen jako anti-hrdina, jelikož své schopnosti nedokáže vždycky ovládat, ale později nad sebou získá opět nadvládu a dovede své síly užívat tak, jak potřebuje. Marvel jeho příběh zpracuje jako speciál pro Disney+, jenž má být uvedený 31. října 2022. V hlavních rolích mají vystupovat Gael García Bernal a Laura Donnelly. Režírovat má Michael Giacchino.

Titulní foto je ilustrační - předchozí představitel Blade Wesley Snipes

Zdroje: The Cosmic Circus I, II, Daniel Richtman, The Illuminerdi

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu