Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie

Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Uncharted se stále zuby nehty drží, ale jinak jsou pokladny plné netopýrů.

Po několika hubených víkendech se v pokladnách kin očekávaly velké věci s premiérou snímku The Batman. A to se také stalo. Ve Spojených státech film utržil od páteční premiéry 128 milionů dolarů. To je druhá největší tržba nejen od začátku pandemie, ale dokonce už od prosince 2019. V posledních více než dvou letech byl úspěšnější pouze Spider-Man: Bez domova (260 milionů za úvodní víkend). Žádnému jinému filmu se v té době během otevíráku nepodařilo překročit hranici 100 milionů.

Také jde o 5. největší úvodní víkend pro komiksovku od DC a 3. nejlepší start samostatného Batmanova filmu. Jde také o lepší úvodní výsledek, než jakým se mohly pochlubit starty úspěšných komiksových sérií, jako jsou Batman začíná, Spider-Man: Homecoming nebo Muž z oceli. Dále můžeme hovořit o nejlepším startu studia Warner Bros. od snímku To z roku 2017. A Batman za víkend utržil v USA například víc, než například loňská Duna za celou dobu svého nasazení (celkem 108 milionů).

Na mezinárodních trzích se podařilo utržit dalších 120 milionů, z toho nejvíc ve Velké Británii. V úhrnu The Batman utržil už 248,5 milionu. Podle posledních informací natáčení filmu stálo zhruba 185-200 milionů, což by znamenalo, že už někdy za týden by snímek mohl utržit v úhrnu tolik, že se zaplatí (k rozpočtu je připočíst dalších alespoň 100 milionů nákladů na propagaci a pamatovat na to, že kina dostávají zhruba polovinu z každé prodané vstupenky). Můžeme tak na 99% počítat s tím, že vznikne pokračování.

Sony Pictures
Mark Wahlberg a Tom Holland ve filmu Uncharted

Dobrodružné Uncharted drží druhou příčku, v USA za víkend utržilo 11 milionů. Ve Státech tak snímek těsně pokořil hranici 100 milionů dolarů a stal se tak teprve 6. filmem na motivy videohry, kterému se takový milník podařilo překročit. Celosvětově je utrženo 271 milionů, což znamená mezi dosavadními videoherními filmy průběžnou 13. příčku. Stále to nejsou taková čísla, jaká se daří třeba komiksovým filmům, nicméně snímky jako Uncharted nebo Ježek Sonic naznačují, že by videoherní adaptace přeci jen mohly v Hollywoodu zaujmout trvalou seriózní pozici a nebýt jen vysmívaným otloukánkem.

Třetí příčku víkendu drží Pes s Channingem Tatumem. Odnesl si 6 milionů, celosvětově má prozatím 44 milionů. Na čtyřce už potom dlí starý známý Spider-Man: Bez domova. Ten při svém 12. týdnu v kinech utržil další 4,4 milionu dolarů a celkově jeho tržby narostly už na 1,866 miliardy dolarů. Vše nasvědčuje tomu, že snímek už nepokoří žádný další rekord, ale dál po troškách upevňuje svoji pozici proti případným budoucím vyzyvatelům.

20th Century Fox
Kenneth Branagh (Smrt na Nilu)

Smrt na Nilu výrazně přichází o kinosály, v nichž je snímek promítaný. Ve svém čtvrtém týdnu opět návštěvnost zaznamenala výrazný pokles (-40%). Detektivka utržila pouze 2,7 milionu a úhrnná tržba se prozatím zastavila na částce 115 milionů. To je oproti předcházející Vraždě v Orient expresu drtivý sešup, přesto jsme se nedávno dočkali zprávy, že třetí film s Herculem Poirotem už se chystá. Můžeme jen spekulovat, jestli náhodou nemá v plánu jít rovnou na stream.

Stále se drží Zpívej 2. Animák utržil 1,5 milionu za víkend, celkem 360 milionů celosvětově za dosavadní nasazení. Jackass Forever má další zhruba milion, 69 milionů celkem. Cyrano od úspěšného režiséra Joe Wrighta znovu potvrdil, že jeho marketingová kampaň byla těžce nezvládnutá. Už první víkend měla rozmáchlá historická romance slaboučký, teď se tržby propadly na půlku, na zanedbatelných 682 tisíc dolarů. Celkem je utrženo 3,6 milionu a jde o kolosální propadák. Vřískot už má delší dobu vyděláno a odsouhlasené pokračování, takže se za obdobnou tržbu (570 tisíc) vůbec stydět nemusí. Navíc se bavíme o 8. týdnu promítání, ne o druhém! Celkem už pátý díl hororové série utržil parádních 137,5 milionu.

Další větší premiéru očekáváme až 24. března, kdy dorazí dobrodružné Ztracené město. Do té doby tak bude mít Batman kina pro sebe a uvidí se, k jakým částkám se novému zpracování Netopýřího muže podaří vyšplhat.

Foto: The Batman

Zdroje: The Numbers, Exhibitor Relations, Deadline I, II

Galerie: 6

Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu Box Office: The Batman je druhým nejúspěšnějším filmem pandemie | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest