Furiosa nás daleko víc seznámí s apokalyptickým světem Šíleného Maxe

Furiosa nás daleko víc seznámí s apokalyptickým světem Šíleného Maxe | Fandíme filmu
Warner Bros.
Tvůrci poodhalují podstatně tradičněji vyprávěný příběh s Chrisem Hemsworthem v záporácké roli.

Novinář Kyle Buchanan během pandemie měl příležitost hovořit s velkou částí klíčových lidí, kteří pracovali na snímku Šílený Max: Zběsilá cesta. Na základě rozhovorů se mu podařilo zpracovat podrobnou orální historii projektu stíhaného nesčetnými problémy a to všechno následně zaznamenal do knížky Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road (Krev, pot a chrom: Divoký a pravdivý příběh Šíleného Maxe: Zběsilé cesty).

Krom toho, že se v knížce rozebírá starší hit, v ní jde najít také několik střípků o filmu Furiosa, chystaném prequelu Zběsilé cesty, který nás seznámí s mládím Furiosy, neohrožené řidičky konvoje, kterou v její starší verzi ztvárnila Charlize Theron.

Asistent režie a producent filmu P.J. Voeten prozradil, že zatímco Zběsilá cesta byla jedna nekončící honička, Furiosa bude daleko tradičněji vyprávěný příběh, kterému nebudou chybět expozice, konfrontace a rozuzlení. Snímek potěší ty fanoušky, kterým se líbí, jak propracovaný svět Šíleného Maxe je. Podíváme se na řadu míst, která jsou ve Zběsilé cestě jen letmo zmíněna, jmenovitě do Benzínového města či na Kulkovou farmu.

Tam potkáme postavy, jako jsou kulkový farmář nebo mladší Immortan Joe, což byl ve Zběsilé cestě ústřední záporák. V tomhle případě však půjde o vedlejší postavu. Hlavního záporáka ztvární Chris Hemsworth. Postava se jmenuje doktor Dementus a na základě starších zpráv víme, že má jít o „krasavce s andělskou tváří, který má přes tvář hlubokou jizvu sešitou chromovými svorkami“.

Režisér George Miller se původně sešel s Hemsworthem pouze ze slušnosti, ale ten si režiséra velice rychle získal na svou stranu a Millerovi se zalíbilo, že Chris bude pro jednou hrát proti typu. Závěrem Voeten dodává, že když poprvé dostal do ruky scénář Furiosy, tak byl tak dobrý, že jej prostě nedokázal dát z ruky a musel si jej přečíst celý naráz. Poslouchat podobná slova chvály od lidí, kteří jsou v projektu osobně zainteresování, je samozřejmě zrádné, nicméně předchozí Maxové se režiséru Millerovi povedly, tak snad dobře dopadne i tento spin-off.

Furiosa je prequel Šíleného Maxe: Zběsilé cesty. V hlavních rolích vystupují Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth a Tom Burke. Snímek nám přiblíží osudy Furiosy před tím, než se potkala s Maxem. Režíruje George Miller, datum premiéry je stanoveno na 22. 6. 2023.

Foto je ilustrační: Šílený Max: Zběsilá cesta

Zdroje: Slashfilm, Movieweb

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu