Box Office: Smithovi neoslnili, prvenství pro rychlé káry

Box Office: Smithovi neoslnili, prvenství pro rychlé káry | Fandíme filmu
Rychle a zběsile 6 stále ve vedení, přičemž v závěsu tentokrát vidíme Podfukáře a kritikou extrémně špatně přijatou sci-fi Po zániku Země.

Rychlá a zběsilá série dál kraluje v amerických kinech. Linova šestka si připsala druhý triumf v řadě, když počítadla se tento týden zastavila na hodnotě $34,5 milionů. Čirý akční výplach má na dohled metu $200 mega jen ze Spojených států, což znamená i přiblížení se americkému výdělku Rychle a zběsile 5 ($210 mil.). Z celosvětového hlediska už má sympatická partička kolem Vina Diesela na kontě $480 melounů, což znamená průběžné 4. místo v žebříčku tržeb za rok 2013. Tomu brutálním způsobem vládne Iron Man 3, leč za ním je situace poměrně vyrovnaná. Kdo v kině ještě nebyl, měl by zajít, neboť plátno snímku, který stál zhruba $160 milionů, velice sluší.

Stříbrná pozice tento týden spadla do klína kouzelnickému heist movie Podfukáři (Now You See Me), v němž kradou, čarují a baví nás Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Morgan Freeman či Mark Ruffalo. Kritika neskáče sice do stropu, ale o nějaký hate také nejde. Hodně se opakují komentáře hovořící o nadmíru chytlavé a zábavné premise, která je však do filmové podoby převedena neobratně. Z trailerů to tak nevypadalo, leč musíme si počkat na Anarvinovu recenzi. Nicméně nenápadná taškařice režiséra Louise Leterriera otevřela s výsledkem $28 milionů, což je při rozpočtu $75 mega, střízlivé propagační kampani a absenci velkých hereckých hvězd slušný počin. Uvidíme, jak se bude Podfukářům dařit na mimoamerických trzích.

Na třetí příčce je hojně diskutované a na webech do mrtě propírané akční sci-fi dobrodružství Po zániku Země, ve kterém poskakují Will a Jaden Smithovi. To je pravděpodobně také jediný faktor, jenž zachránil M. Night Shyamalana od totální kasovní pohromy. Relativně drahá produkce (rozpočet $130 mil.) nezapočala svoje putování po amerických kinosálech úplně beznadějně, neboť zapsala o premiérovém víkendu $27 melounů. Ano, očekávání byla asi někde jinde, ale druhý Pluto Nash se nekoná. Když zbytek světa trošku zabere, tvůrce Šestého smyslu nebude muset chodit kanálem. Ačkoliv možná by měl, jelikož zahraniční kritiky snímek absolutně rozcupovaly, když se tu  a tam objevují označení typu "nejhorší film všech dob" a "zbytečnost roku". Nesmírně talentovaný režisér tak pokračuje v mizérii posledních let a prý stále pomýšlí na druhého Vyvoleného (uáááá).

Na čtyřce a pětce máme se stejným výsledkem ($16,4 mil.) Abramsovu pecku Star Trek: Do temnoty a animák Království lesních strážců (Epic). Oboje jsou z finančního hlediska zklamáním. Dvojka Kirk a Spock nedokázala oslovit americké publikum a zaostane za svým předchůdcem z roku 2009. Neamerické trhy nakonec Star Trek vcelku podržely a momentálních $329 milionů ponechává slušenou naději na pokračování (skoro jistota). Naopak Království lesních strážců se sequelu nedočká. Avatarovskou pohádku o přírodním souboji dobra se zlem se nepodařilo správně načasovat, tudíž průběžných $65 mega z USA je docela bída. Evropa tradičně animáky miluje, ale čekalo se mnohem víc. Šestici uzavírá ve všech směrech (skoro)průměrná Pařba na třetí ($16 mil.), která značně pokulhává za americkými výdělky jedničky ($277 mil.) a dvojky ($255 mil), protože sama si připsala ve Spojených státech jen $88 melounů.

A co příští týden? Trošku oddych. Shawn Levy představí svoji novinku Stážisti (The Internship). Komedie s Vincem Vaughnem a Owenem Wilsonem otevře jen v třítisícovce kin. Ještě méně příležitostí (2600) dostane thriller Očista (The Purge), v němž nebude nouze o napínavé scény a násilí. V celkovém objemu finančních prostředků můžeme čekat jeden ze slabších letních víkendů.

Za týden zdarec!

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu