Oscar 2022: Známe 10 favoritů diváckého hlasování

Oscar 2022: Známe 10 favoritů diváckého hlasování | Fandíme filmu
Netflix
Podívejte se, které filmy letos mají na Oscarech největší šanci vyhrát divácké hlasování.

Letos vůbec poprvé dostanou během oscarového klání možnost hlasovat také obyčejní diváci. Z jejich hlasování sice nevzejde další držitel zlaté sošky, o těch stále rozhodují pouze členové Akademie filmového umění a věd, avšak výsledky fanouškovské ankety budou vyhlášeny v průběhu slavnostního ceremoniálu. Hlasování o diváckého favorita zřejmě má za cíl zvednout zájem širšího publika o ročník v němž chybí mezi nominovanými větší počet diváckých hitů.

V samostatném článku jsme si rozebrali podrobnosti celé iniciativy, teď jsou tu zajímavé novinky od samotné Akademie. Ta odhalila, kdo průběžné hlasování vede! Konkrétně je to deset následujících snímků (v abecedním pořadí, počty hlasů zůstávají utajeny):

Některé snímky v žebříčku asi nepřekvapí. Spider-Man je nejnavštěvovanějším filmem uplynulých dvou let. Duna snoubí divácký úspěch s uměleckými kvalitami. Ale pojďme si probrat i to, jak se do žebříčku propracovaly ostatní filmy.

Armádu mrtvých protlačili do hlasování fanoušci Zacka Snydera. Ti se nejprve snažili hlasovat pro Justice League Zacka Snydera, protože nepochopili, že snímek nesplňuje oscarová pravidla. Když se konečně zorganizovali, začali masivně hlasovat alespoň pro Snyderovu Armádu mrtvých. Částečně tak chtějí prostě odměnit svého miláčka (Snyder hlasování sám na sociálních sítích podporuje), částečně zřejmě mají pocit, že pokud by Zack podobné ocenění získal, že se tím nějak potvrdí, že je to skvělý a nedoceněný filmař, kterému studio prostě musí dát možnost natočit Justice League 2 (což se mimochodem prostě nestane…)

Hlasování pro Minamatu je podobnou „vzpourou fanoušků“. I když je Minamata nenápadný, zapadlý snímek, který moc lidí nevidělo, příznivci Johnnyho Deppa se skrze podporu filmu snaží svého idola podpořit v době, kdy se od něj Hollywood odklání. Příběh Popelky velkou díru do světa také neudělal, ale předpokládá se, že pro film ve velkém hlasují fanoušci Camily Bello, populární zpěvačky, jež se ujala hlavní role. Podobně se očekávalo, že širokou podporu bude mít Klan Gucci, díky Lady Gaga v hlavní roli, ale tady předpověď zatím nedopadla.

Sebevražedný oddíl je zkrátka dobrý a divácky vděčný film. Navíc aktuálně v televizi kraluje jeho přímé pokračování, Peacemaker, což také nemohlo uškodit. Síla psa se možná svezla s oscarovou nominací, možná s faktem, že je široce dostupná na Netflixu, možná se skutečností, že v hlavní roli vystupuje oblíbený Benedict Cumberbatch. U Tick, Tick… Boom! je pro změnu dost dobře možné, že má podporu díky herecké účasti Andrew Garfielda, jednoho ze Spider-Manů. Zároveň ale platí i to, že i když film nevydělal mraky peněz v kinech, na streamu si jej diváci celkem oblíbili.

Zhoubné zlo rychle získalo kultovní status, protože je to celkem ujetá záležitost, která svoje diváky svým zábavným zpracováním záporáka prostě baví. A za svého favorita tenhle snímek v oscarovém hlasování hodně rychle vzala ta část internetových fandů, kteří touží po tom, aby v anketě vyhrála nějaká divoká, kuriózní volba. A Zpívej 2? Veleúspěšný animák, muzikál plný písniček. Tam jiné důvody nehledejme.

Aktuální desítku zveřejnila samotná Akademie. Podle dřívějších informací serveru Deadline v jednu chvíli vedl divácké hlasování Příběh Popelky. Je možné, že vede i teď, ale kdo ví. Zároveň platí, že není nikde řečeno, že do desítky nepronikne ještě nějaký jiný snímek, přeci jen do konce hlasování zbývají ještě dva dny.

Titulní foto: Armáda mrtvých

Zdroje: Akademie, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest