Morbius: Nová upoutávka přibližuje upírův komiksový původ

Morbius: Nová upoutávka přibližuje upírův komiksový původ | Fandíme filmu
Sony
Proměnu Leta v upíra zajistila stejná technologie, jako u Thanose. A kdo je vlastně záporák?

Studio Sony oznámilo, že v pondělí zveřejní finální trailer pro snímek Morbius. Aby fanouškům marvelovského upíra zkrátilo čekání, zveřejnilo alespoň krátkou novou upoutávku, zaměřenou na dosavadní historii postavy, co předcházela premiéře filmu. Zveřejnění videa zároveň znovu stvrzuje, že s premiérou už se nebude nijak hýbat a snímku se definitivně dočkáme 31. března. Krom featurettu o Morbiově historii si níže můžete přehrát ještě jednu krátkou upoutávku.

Tvůrci filmu také odhalili něco málo o tom, jak byl upíří antihrdina přivedený k životu. Kdykoliv se Michael Morbius (Jared Leto) promění do své upíří podoby, je jeho vizáž vytvořená kompletně prostřednictvím digitálních triků, nikoliv s pomocí masky. Autoři nechtěli mít při designovaní monstrózní podoby naprosto žádná omezení. Herci předvedli svoje výkony v uzavřeném studiu, s tečkami nanesenými na obličej a pod dohledem mnoha kamer, aby byl jejich výkon plně zaznamenaný a přenesený na digitální masku. Šéf trikového oddělení Matthew E. Butler vysvětluje, že stejnou metodou byl k životu přivedený například Thanos.

Co je možná nejzajímavější, Butler v rozhovoru pro The Direct potvrdil to, co jsme dříve mohli pouze tušit. Padoucha ve snímku hraje Matt Smith. Ten ztvárnil postavu jménem Loxias Crown. To bude ve filmu kombinace několika komiksových charakterů. Ve filmu trpí stejnou vzácnou krevní chorobou jako Morbius. Vypadá to, že dostane stejné sérum jako Michael, avšak zatímco ten se svou krvežíznivou touhu snaží držet na uzdě, Loxias bude jak utržený ze řetězu. To jsme si dosud mohli více méně jen domýšlet, avšak Butler teď potvrdil, že Smith stejně jako Leto dostane ve filmu masku digitálního upíra. V trailerech zatím zůstává druhý upír ukrytý, ale můžeme předpokládat, že snímek bude vrcholit jejich vzájemným střetem.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith, Tyrese Gibson a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa. Datum premiéry v ČR je stanoveno na 27. 1. 2022.

Podklady a foto: Sony

Zdroje: The Direct

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest