Star Wars: V přípravě je další filmová trilogie

Star Wars: V přípravě je další filmová trilogie | Fandíme filmu
Lucasfilm
Vzpomeňte si na rozpracované Star Wars projekty, které nikdy nebyly dokončeny.

Hvězdné války si momentálně dávají od celovečerních filmů pauzu, ale jinak si nevedou vůbec špatně. Seriály přitahují velkou pozornost, když fanouškům nabízejí nejrůznější překvápka a posilují konstantně sledovanost. Finále čerstvě ukončené série The Book of Boba Fett kupříkladu sledovalo podle měření společnosti Samba TV o 36% více diváků než finále 2. řady The Mandaloriana. Je pravda, že možná porovnáváme neporovnatelné (Mandalorian běžel v době, kdy měla služba Disney+ méně předplatitelů a v plném proudu byly vánoční svátky, kdy běžní diváci dost možná mají lepší věci na práci, než čučet na televizi), ale že je sledovanost navzdory horším recenzím v plusových hodnotách, to určitě není bezvýznamná informace.

Nicméně, pokud rádi sledujete Star Wars v kinech, tak aktuálně zažíváte celkem půst. Nejbližší celovečerák je momentálně ohlášený na rok 2025. Ale je to jen termín v kalendáři. Nevíme, jaký projekt se momentálně k danému termínu váže a zda se do té doby stihne natočit. Hvězdné války má navíc spousta fanoušků spojené s trilogiemi. Pokud vám náhodou přesně tohle chybí, tak pro vás máme dobrou i špatnou zprávu.

Tou potenciálně dobrou zprávou je, že podle reportérky Joanny Robinson (dříve Vanity Fair, momentálně Ringer) v Lucasfilmu šušká o tom, že se momentálně aktivně připravuje nová filmová trilogie. Robinson prokazatelně má u velkých hollywoodských studií zákulisní kontakty, zároveň je ale třeba zachovávat určitou zdrženlivost. Jak už sama Joanna zdůrazňuje, v Lucasfilmu se vyvíjí celá řada nejrůznějších Star Wars projektů, ale to ještě nutně nemusí znamenat, že budou realizované.

Star Wars projekty, které vzal prach

Chystaly se celovečerní filmy s Boba Fettem či Obi-Wanem Kenobim. U Hana Sola se nepočítalo s tím, že by vše skončilo u jednoho filmu. Novou trilogii filmů z časů Staré republiky připravovali autoři seriálové Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss. Všechny tyto projekty jsou definitivně zrušené, maximálně z nich některé elementy byly převedeny do různých seriálů. O nové trilogii, již měl točit Rian Johnson, jsme také už delší dobu neslyšeli. Rogue Squadron od Patty Jenkins je „odložena na neurčito“. Série Rangers of the New Republic také podle všeho nevznikne. A to všechno jsou jenom zrušené / navěky odložené projekty, o nichž víme. O spoustě dalších zavržených konceptů nemáme nejmenší tušení a v tuhle chvíli není nikde psáno, že aktuálně rozdělaný projekt nepotká stejný osud.

Nicméně, pokud byste opět rádi viděli na plátnech nějakou další Star Wars trilogii, tak držte palce, ať to klapne.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: The Ringer, Samba TV

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest