After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí

After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu
A24
Zobrazit dalších 5 obrázků
Colin Farrell se snaží opravit porouchaného androida svojí dcery. Pusťte si trailer.

Nová sci-fi After Yang byla uvedena už loni na festivalu v Cannes. Teď je kolem snímku opět živo, když byl uvedený na festivalu v Sundance a dočkal se zveřejnění traileru. Ten nám představuje snímek, který je zároveň zasněný i civilní. Nečekejte žádné opulentní futuristické výjevy – svět budoucnosti je na první pohled docela podobný tomu našemu. Zároveň je patrné, že nás čeká hodně éterická filmařská vize, kdy s ponorem do nitra postav koresponduje i to, jak je snímek vizuálně zpracovaný.

Sci-fi nás seznamuje s rodinou, která své dceři pořídí společníka (něco mezi bratrem, tutorem a chůvou) – androida jménem Yang. Ten se však jednoho dne porouchá. Táta Jake se pokouší přijít na způsob, jak jej opravit a přitom zjišťuje, že pro ně byl Yang vlastně členem rodiny, i když se zároveň Jakeovi v jeho přítomnosti netušeně podařilo vzdálit od svojí ženy i dcery, což se teď snaží napravit.

Recenze z festivalů hovoří o citlivém snímku, který v melancholických obrazech zkoumá identitu jedince, ztrátu či zkrátka to, co to znamená být naživu. Film natočil korejský režisér Kogonada, jenž na sebe před pěti lety upozornil chváleným indie dramatem Columbus. V hlavních rolích vystupují Colin Farrell, Malea Emma Tjandrawidjaja, Jodie Turner-Smith, Justin H. Min, Haley Lu Richardson nebo Clifton Collins Jr. Snímek dorazí 4. března na stream.

Podklady a foto: A24

Galerie: 6

After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu After Yang: Chválená sci-fi nás bere do světa umělých lidí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest