HBO Max dorazí do Česka a na Slovensko 8. března

HBO Max dorazí do Česka a na Slovensko 8. března | Fandíme filmu
HBO Max
Dlouho očekávaný světový konkurent Netflixu je konečně tady, s bohatou nabídkou filmů a seriálů.

Dva roky zpátky konglomerát Warner přišel s vlastní streamovací službou, se kterou by se chtěl stát globálním hráčem, konkurentem Netflixu. Streamovací služba největší pozornost vzbudila v loňském roce, když ve Spojených státech nabízela v den kino premiéry očekávané velkofilmy. To nicméně byla mimořádná situace. Ve standardním režimu HBO Max nabízí filmový a seriálový archiv studia Warner Bros. (značky jako Harry Potter, Pán prstenů, Matrix, Přátelé…), dále kompletní nabídku HBO a dalších stanic, které spadají pod Warner Bros. (Hra o trůny, Sopránovi, Westworld…) a také nové seriály a filmy vytvořené exkluzivně pro HBO Max.

Už od spuštění HBO Max se počítalo s tím, že se služba bude z USA rozšiřovat dál do světa. U nás ve střední Evropě se dočkáme konkrétně 8. března, kdy budou Česko a Slovensko součástí další vlny celkem 15 evropských zemí, které HBO Max spustí. Celosvětový počet zemí (území), kde je služba dostupná, tak naroste na 61.

Služba HBO Max u nás nahradí dosavadní službu HBO Go, která nabízela primárně pořady kabelové stanice HBO. Pokud jde o cenu, tak HBO Go stálo 159 Kč měsíčně, u HBO Max se cena zvedne na 199 Kč. V rámci zaváděcí akce bude do 1. dubna poskytováno zvýhodněné předplatné za cenu 132 Kč měsíčně (zvýhodněná taxa bude platit po dobu jednoho roku). Tuto zvýhodněnou cenu mají dostat i stávající zákazníci HBO Go, kterým se služba na HBO Max změní automaticky.

Krom dosavadní nabídky HBO Go a pořadů vyráběných exkluzivně pro HBO Max čekají na zákazníky také nové kino filmy studia Warner Bros., jež budou na streamovací platformě uvedené už 45 dní po premiéře v kinech. Letos nás čekaní například snímky The Batman, Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, Elvis, Black Adam, The Flash nebo Aquaman and the Lost Kingdom. Z nabídky HBO Max můžeme zmínit třeba novinky jako Peacemaker, Station Eleven nebo Sex Lives of College Girls.

Služba HBO Max by také měla nabídnout lepší technické řešení než dosavadní HBO Go. Slibuje lepší uživatelské rozhraní, vyšší rozlišení obrazu, prostorový zvuk a uživatelské profily. Další podrobnosti o HBO Max najdete na českém oficiálním webu. Jediným otazníkem v tuhle chvíli pro české a slovenské diváky zůstává šíře archivní knihovny pořadů. Často se stává, že hollywoodská studia rozprodají práva na část svého katalogu nejrůznějším lokálním distributorům. Je tedy docela klidně možné, že minimálně po dobu několika let některé filmy typicky spojené se značkou Warner Bros. na platformě HBO Max u nás k vidění nebudou a nadále je budeme sledovat u konkurence.

Foto: HBO Max

Zdroje: HBO Česko, HBO Max, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest