Box Office: Po týdenní pauze Spider-Man opět vede žebříček pokladen

Box Office: Po týdenní pauze Spider-Man opět vede žebříček pokladen | Fandíme filmu
Disney/Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
Novinky jsou tenhle týden zabité, Vřískot se propadl a Spider-Man tak mohl usilovat o jedny z posledních rekordů.

Tento víkend kina nedostala žádnou velkou novinku a pokud k tomu připočtete předpokládaný sešup restartovaného Vřískotu, nemohlo se stát vlastně nic jiného než že rekordní trvalka Spider-Man: Bez domova znovu usedá na první příčku víkendu se 14 miliony dolary a propadem 28 % oproti minulému víkendu. Film je po 38 dnech promítání na 721 milionech v USA a objevuje se nově v TOP 10 nejlepších šestých víkendů nebo nejúspěšnějších filmů promítaných v IMAXu, odkud globálně nastřádal 105 mega. Když jsme u globálních tržeb, film je s 1,69 miliardy čerstvě nad Lvím králem (1,66 v roce 2019) a Jurským světem (1,67 v roce 2015). Celkově tedy teď drží šestou příčku mezi nejlepšími filmy všech dob a tam zřejmě už zůstane, protože od Avengers: Infinity War ho dělí více než 300 mega. I tak ale všechno zvládl bez dolaru z Číny. Ve Spojených státech už také postup v žebříčku působí trošku jako z říše sci-fi. Na třetího Avatara by potřeboval Peter Parker ve Státech utržit ještě 50 milionů a prozatím se zdá, že na to je tempo jeho poklesu příliš velké. Reálně by "Bez domova" mohlo usilovat ještě o vstup do úzkého klubu filmů, kterým se podařilo utržit více než miliardu dolarů mimo USA - dosud se takový kousek podařil pouze devíti filmům.

Na druhou příčku amerického žebříčku spadl Vřískot s tržbou 11 milionů dolarů. Propad 61 % je v rámci série naprostý standard, takže žádný obří sešup se nekoná a restart série se může těšit z americké padesátky. Celosvětově to dělá zatím 69 milionů. Trojku soustavně drží animák Zpívej 2 s 5,5 milionu dolary a 128 mega po pěti víkendech promítání. S 241 mega globálně je film aktuálně nejúspěšnějším animákem pandemie, kdy překonal jak Croodsovi 2 (227 milionů), tak Encanto (215 milionů).

Na čtyřku se dostala jediná novinka víkendu, křesťanské dobové drama Redeeming Love, které distribuuje Universal, jinak se ale nijak nepodílí ani na rozpočtu, ani na marketingu. Kritici film zdrbali a romantický příběh o dívce, která je uvržena do prostituce během zlatokopecké americké horečky, se chytil skoro jen v amerických jižanských státech. Za víkend necelé 4 miliony dolarů a snad Bůh odpustí, že tohle nedoporučíme.

Universal
Redeeming Love převypráví Bibli v roce 1850

Americké diváky sice nechytl Kingsman: První mise a stěží se teď potácí nad 31 miliony po pěti víkendech (celosvětově 105 milionů), distributor Gravitas si ale řekl, že King's Daughter by mohla. Bizarní fantasy film podle románu, co porazil Hru o trůny v knižních cenách Nebula byl natočen před osmi lety s hereckým párem, který je dnes už párem manželským a má dvě děti. Čínská produkční společnost Kylin Films nalila do produkce 20 milionů, což bylo na tehdejší dobu největší číslo od Číňanů pro zahraniční produkci. Fan Bingbing ve filmu hraje mořskou pannu a film bezpochyby měl cílit i na čínské publikum. Paramount ale během post-produkce vydání zatrhl, že prý je potřeba doladit vizuální efekty a film tak přichází až teď, aby utržil otřesných 750 000 dolarů. Paramount bude stěží hledat, kde sežene peníze na udaný rozpočet 40 milionů, který je podle kritiků viditelný hlavně na, hádejte, otřesných vizuálních efektech.

Gravitas
King's Daughter dorazila po 8 letech od první klapky

Dál v žebříčku najdete už jen staré známé. Akční ženská týmovka The 355 má po třech týdnech z USA 11 milionů, American Underdog je na 23 milionech dolarů a West Side Story po 7 týdnech v kinech na 35 mega. Licorice Pizza má už po 9 týdnech skoro 11 milionů a to se za celou dobu se nehrála ve více než 800 kinech.

Zdroje: The Numbers, Deadline, Forbes

Galerie: 3

Box Office: Po týdenní pauze Spider-Man opět vede žebříček pokladen | Fandíme filmu Box Office: Po týdenní pauze Spider-Man opět vede žebříček pokladen | Fandíme filmu Box Office: Po týdenní pauze Spider-Man opět vede žebříček pokladen | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest