Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf | Fandíme filmu
20 Century Fox
Plačící Bob už není mezi námi.

Ve věku 74 let zemřel zpěvák a herec Meat Loaf, alias Michael Lee Aday. Zemřel ve čtvrtek, obklopený rodinou a přáteli. Veřejnost o zpěvákově úmrtí informoval agent Michael Greene. Oficiální důvod úmrtí nebyl zveřejněný, nicméně podle magazínu TMZ úmrtí zapříčinily komplikace spojené s COVIDem.

Pod jménem Marvin Lee Aday se narodil v roce 1947 v americkém Texasu do rodiny učitelky (a gospelové zpěvačky) a bývalého policisty. Už na střední vystupoval ve školních představeních. Po studiích se odstěhoval do Los Angeles, kde se začal živit vystupováním s kapelou a objevil se také v místním nastudování muzikálu Vlasy. V sedmdesátých letech střídal nahrávání vlastní hudby (a koncertování) s divadelními muzikály. Jako rockový muzikant vydal za svoji kariéru přes 10 studiových desek, kterých se prodalo více než 65 milionů kopií.

Měl ale také slušnou filmovou kariéru a zahrál si vedlejší role v celé řadě snímků. V roce 1975 se objevil jako Eddie v kultovním muzikálu Rocky Horror Picture Show. Dalším výraznějším snímkem byla v roce 1992 oblíbená komedie Waynův svět a nezapomenutelná je role Boba z Klubu rváčů (1999). Menší úlohy měl v desítkách filmů a seriálů, naposledy vystupoval v seriálu Ghost Wars z let 2017-2018, kde měl jednu z hlavních rolí.

Budiž mu země lehká a čest jeho památce.

Foto: Meat Loaf v Klubu rváčů (20th Century Fox)

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest