Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022

Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu
Paramount, Netflix, Blumhouse
Zobrazit dalších 8 obrázků
Vybrali jsme pro vás horory, které mají největší šanci uspět v roce 2022.

Horor jako žánr funguje na každého velmi specificky. Někdo si více užívá atmosférické duchařiny, někdo krvavé vraždění a někdo znepokojivé napětí. Loňský rok bohužel pro tento žánr nebyl nijak převratný, našlo se několik nadějných kousků jako Malignant od Jamese Wana (naše recenze), či Antlers od Scotta Coopera (naše recenze), žádný vyložený hit se však neobjevil. Letošní rok naproti tomu začal pro hororový žánr nejlépe jak mohl, když nový Vřískot sklízí pochvalné recenze a dobré tržby. Do kin a VOD se však chystají další zajímavé horory a my pro vás vybrali 5 těch podle nás nejočekávanějších.

 

Texas Chainsaw Massacre

Jako první v našem výběru se vrací jedna z ikonických hororových značek, a to Texaský masakr motorovou pilou. Nový snímek uvidíme 18. 2. na Netflixu, ignoruje všechna různá pokračování, a navazuje přímo na první film z roku 1974. Producent filmu Fede Álvarez (Smrt ve tmě, Evil Dead) v rozhovoru vysvětlil, že nový snímek se odehrává ve světě, kde od původních událostí uplynula desetiletí a o Leatherfaceovi od té doby nikdo neslyšel. Dlouhá léta se ukrýval a snažil se sekat latinu. Teď ale do města přijíždějí lidé, kteří spícího obra probudí. Álvarez se dušuje, že nový snímek bude tak provokativní, jako ten původní. O režii se postaral méně zkušený David Blue García. Nedávno zveřejněný krátký teaser zatím nic zásadního neprozrazuje, nastiňuje však velmi tísnivou atmosféru, která bude film provázet. 

 

X

Jednoduše pojmenovaný snímek X jsme vám nedávno představili v samostatném článku. Režisér Ti West, který má ve své filmografii převážně průměrné až podprůměrné žánrovky, se nyní odhodlal provokovat s retro hororem, ve kterém se v roce 1979 parta filmařů vydá na texaský venkov natáčet film pro dospělé. Farmu, na které se usídlí, však obývá postarší dvojice, a když se paní domácí dozví o hříšných věcech, kterých se partička dopouští, začíná pro mladé filmaře boj o život. Snímek produkčně zaštiťuje studio A24 (Midsommar, Hereditary), a v kombinaci po traileru s příjemnou a rozvernou retro atmosférou můžeme doufat ve fajn jednohubku. V kinech se filmu dočkáme v polovině března.

 

The Black Phone

Černý telefon rozhodně z nadcházejících hororů vypadá jako jeden z nejnadějnějších. Po rozloučení se s Marvelem režisér Scott Dericksson představuje film na motivy povídky Joe Hilla, ve kterém si Ethan Hawke zahrál zvrhlého únosce dětí. Jeho poslední dětské oběti však začnou duchové obětí předchozích pomáhat v útěku. V prvním traileru snímek vypadá velmi dobře. Hawke jako ústřední úchylák působí dostatečně znepokojivě, atmosféra by se dala krájet a kvalita na režisérském postu je nezpochybnitelná. Black Phone tak má potenciál být nejlepším hororem roku 2022 a zda se mu to povede, se dozvíme koncem června.

 

Nope

Důrazné "ne" nám servíruje nový film Jordana Peela s názvem Nope. Peelovi stačily dva filmy (Uteč, My), aby jeho jméno fungovalo jako tahák na snímky s ním spojenými. Bohužel o jeho nejnovějším režisérském počinu kromě obsazení nevíme téměř nic. Po vysoce úspěšném Uteč se ke spolupráci s Peelem vrací Daniel Kaluuya, kterého doplní např. Keke Palmer či Steven Yeun, o kameru se pak postará dvorní kameraman Christophera Nolana Hoyte van Hoytema. To vše spolu s velmi zajímavým plakátem, který naznačuje další nadpřirozený či mindblowing příběh (a který najdete níže v galerii), slibuje další nadějnou a originální podívanou. Do kin se film podívá v červenci.

Blumhouse
Nope

 

Halloween Ends

Poslední díl nové halloweenské trilogie má rozhodně co napravovat. Po úspěšném Halloweenu z roku 2018 přišel Halloween Kills, který se nebojím označit za katastrofu. Snímek na sebe sice slušně vydělal, utržil však polovinu toho co jeho předchůdce, především kvalitativně se však jednalo o strmý sešup dolů a já osobně sem dlouho neviděl hloupější film. Halloween Ends tak musí napravit reputaci trilogii Davida Gordona Greena, a především nějak uspokojivě ukončit příběh Michaela Myerse, jehož nesmrtelnost byla zahnána na hranici absurdnosti. I přes to všechno je určitě Halloween Ends očekávaným filmem, který má potenciál vydělat dobré peníze. Tak snad se tentokrát tvůrčí tým poučí z předchozích chyb a v klasickém říjnovém termínu bude o čem mluvit.

Čestné zmínky

Prey

Můžete namítat, filmy s Predátorem nejsou horory. I přes všechny akční prvky bych s vámi však nesouhlasil, minimálně co se AvP filmů týká, a nový film s vesmírným lovcem je prostě očekávaná věc. I když příběh o mladé indiánské bojovnici hledající si místo mezi mužskými kolegy ve mně vzbuzuje velkou dávku skepse, film natočí Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane), a hlavní roli ztvární Amber Midthunder, což ve mně naopak vzbuzuje určitou naději. Představitele vesmírného druhu Yautja bohužel poprvé neuvidíme v kinech, nýbrž by se měl někdy v tomto roce objevit v online distribuci.

20th Century Fox
Prey

Salem’s Lot

Stephen King je i po letech stále v kurzu, a jedno z jeho nejzajímavějších děl nám na podzim na plátna přinese Gary Dauberman, který napsal většinu spinoffů ze série Conjuring, třetí díl Annabelle zrežíroval a dokonce se podílel na scénářích k filmům To a To 2, takže s Kingem už má zkušenosti. Prokletí Salemu sleduje spisovatele, jenž se vrací do svého rodného města jen aby zjistil, že nad ním visí upírské prokletí. Zdrojový materiál v podobě Kinga vždy působí zajímavě, a když se k němu připojí obsazení v podobě Lewise Pullmana, Pilou Asbaeka či Alfre Woodard, jde o další naději v hororovém žánru.

Našli jste ve výběru svého favorita? Určitě nám dejte vědět, jaké jsou pro vás ty nejočekávanější hororové kousky nadcházejícího roku.

Titulní foto: Netflix / Paramount / Blumhouse

Galerie: 9

Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu Nejzajímavější horory které přijdou v roce 2022 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest