Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím

Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu
IFC Films
Zobrazit dalších 5 obrázků
Adrien Brody hraje v nové drsné akci rozervaného mstitele. Pusťte si trailer.

V Hollywoodu je v posledních desetiletích tradicí, že si seriózní stárnoucí herci chtějí zkusit akční roli. Liama Neesona snad ani není třeba zmiňovat, ten od 96 hodin nehraje nic jiného. Máme tu ale třeba Michaela Keatona ve snímku Pomsta, Kevina Costnera ve 3 dnech na zabití. Denzela Washingtona v Equalizerovi. Boba Odenkirka v loňském filmu Nikdo nebo Joaquina Phoenixe ve snímku Nikdys nebyl.

Svou drsnou příležitost chtěl dostat také Adrien Brody, oscarový herec z Pianisty. Brody se osobně angažoval už při samotném vzniku snímku Clean. V rozhovoru pro Collider o filmu řekl, že něco podobného toužil natočit už asi deset let. Že chtěl hrát v akčním thrilleru s komplexním protagonistou, který by pro něj byl jako pro herce výzvou. A pak se konečně našel režisér a scenárista Paul Solet (Bullet Head, Temné léto), který byl schopný všechny jeho představy zhmotnit.

Film pojednává o popeláři, který se jmenuje Clean (Čistý). Ten je sžíraný svojí minulostí a rád by svůj život dožil v tiché snaze o vykoupení. Brzy jej ale osud přinutí, aby se svou násilnou minulostí konečně vyrovnal. Dále hrají Glenn Fleshler, Richie Merritt, Chandler Air-DuPont, Mykelti Williamson, RZA, Michelle Wilson a John Bianco.

Trailer ukazuje, že nás čeká hodně klasická zápletka o muži s násilnými schopnostmi, který nedokáže jen přihlížet, když se místní mladá dívka dostane do maléru. Jeho zásah spust lavinu násilí, které (soudě dle upoutávky) bude celkem nekompromisní – s nářadím se Brody ohánět umí. Bohužel, dosavadní festivalové recenze snímek příliš nechválí, mluví o značné tuctovosti, kdy prý Clean nenabízí opravdu ani zrnko čehokoliv neotřelého, nového nebo nečekaného.

Premiéra na VOD je nicméně stanovena na 28. ledna, tak si fanoušci podobných drsňáků budou moci udělat obrázek sami.

Foto: IFC

Zdroje: IFC, Collider

Galerie: 6

Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu Clean: Popelář s temnou minulostí se vykoupí krvavým násilím | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest