Doctor Strange 2: Po mnoha průtazích je zlomová marvelovka konečně hotová

Doctor Strange 2: Po mnoha průtazích je zlomová marvelovka konečně hotová | Fandíme filmu
Marvel Studios
Připravte se na velkolepou přehlídku nejrůznějších marvelovských hostů.

Benedict Cumberbatch hovoří s novináři u příležitosti nejrůznějších nominací a ocenění, kterých se dočkává jeho loňský western Síla psa. Pohovořil i s magazínem Deadline a při tom mimoděk přidal zajímavou poznámku, která přivábí pozornost příznivců marvelovek:

Herec prozradil, že tuto neděli konečně dokončil rozsáhlé dotáčky snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (Doctor Strange in the Multiverse of Madness). Ty začaly někdy na přelomu listopadu a prosince a v součtu trvaly několik týdnů, což rozhodně není standardní. Z toho, co o dotáčkách víme, tak k nim došlo především proto, že kvůli pandemii někteří herci neměli v předchozích natáčecích blocích čas.

O tom, kdo všechno se postupně k obsazení nakonec přidal, kolují internetem různé „zaručené“ drby, nicméně pevný seznam nemáme a nikdy nelze vyloučit, že někteří herci budou z finální verze snímku vystřiženi. Jisté se zdá být pouze to, že by ve filmu mělo vystupovat opravdu hodně postav. Většinou půjde o drobná camea. Máme očekávat varianty ústředních postav (Strange a spol.) stejně jako postavy, které se dříve představily v Marvel Cinematic Universe anebo dokonce i ve filmech inspirovaných Marvel komiksy, které natočil někdo jiný než Marvel Studios (šušká se například o návštěvě někoho z X-Menů).

Konkrétní camea vám spoilerovat nebudu (zvlášť když u takhle malých roliček opravdu není jasné, jaká překvápka ve filmu nakonec zůstanou, a která skončí na podlaze střižny), ale jestli si chcete zkazit překvapení, vyrazte na Google a zaručených zpráv o tom, kdo všechno by v Doctoru Strangeovi 2 měl vystupovat, najdete habaděj.

Dveře do multiversa plného tajemství a šílenství se otevírají. Iron Man a Captain America jsou po zuřivé bitvě v Avengers: Endgame pryč a předpokládalo se, že centrální úlohu v Avengers převezme Doctor Strange, dřívější geniální chirurg a ten nejmocnější kouzelník. Jenže po tom, co použil zakázané kouzlo (které je považované za to vůbec nejnebezpečnější) k tomu, aby silou vůle manipuloval s časem a prostorem, otevřely se dveře k tajuplnému šílenství zvanému „mnohovessmír“. Aby dal ve světě, kde se všechno neustále mění věci opět do pořádku, vyhledá Strange pomoc svého spojence a nejvyššího kouzelníka Wonga a nejsilnější Avengerku – Wandu, alias Scarlet Witch. Nad lidstvem se vznáší strašlivá hrozba a celé univerzum už sami zachránit nedovedou. Překvapením je, že ta největší hrozba ve vesmíru vypadá přesně jako Doctor Strange… Režisér Sam Raimi, známý svým jedinečným pohledem na svět, oslní všechny diváky ohromujícím měřítkem a zcela novým vizuálním zážitkem, který bude překračovat hranice času a prostoru.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Foto: Marvel Studios

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest