Daredevil: Jaká bude jeho budoucnost u Marvelu

Daredevil: Jaká bude jeho budoucnost u Marvelu | Fandíme filmu
Netflix/Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
Dle zákulisní šuškandy jsou se slepým superhrdinou velké plány. Shrňme si podrobnosti.

Článek obsahuje spoilery pro snímek Spider-Man: Bez domova a minisérii Hawkeye!

U několik měsíců před premiérou Spider-Mana: Bez domova ses šuškalo o tom, že ve snímku bude vystupovat Charlie Cox jako právník Matt Murdoch. V jednu chvíli to dokonce nepřímo potvrdil marvelovský šéf Kevin Feige. Ve vlastním filmu měl Matt jednu scénu. V té vystupoval v civilu, jako obhájce Petera Parkera, nicméně když zachytil letící cihlu, tak bylo patrné, že rozhodně disponuje superhrdinskými schopnostmi. V seriálu Hawkeye se potom ukázalo, že v pozadí všech událostí stojí padouch Kingpin (Vincent D‘Onofrio), jenž ve starším seriálu Daredevil vystupoval jako Murdochův ústřední oponent. Zatím stále není zřejmé, zda Marvel tímto potvrzuje, že události seriálu se odehrály přímo v jeho filmovém světě, anebo se děj seriálu odehrál v nějaké paralelní dimenzi (Marvel momentálně začíná paralelní reality otevírat) a Murdoch s Kingpinem nejsou postavy totožné s těmi seriálovými, pouze jsou jim hodně podobné.

Ať už nakonec bude platit kterákoliv z těchto dvou variant, jedna věc je jednoznačná. Marvel rozhodně dvě takto oblíbené postavy nepřivedl zpátky na plátna a obrazovky jen kvůli krátké návštěvě. Stoprocentně s nimi má další plány. U Kingpina lze tušit, že se objeví v připravované minisérii Echo. Ale jak to bude s Daredevilem? Pojďme se podívat na již známé skutečnosti.

Spolehlivý server Murphy‘s Multiverse uvádí, že podle jeho interního zdroje máme očekávat, že se Daredevil bude objevovat „úplně všude“. A rovnou se můžeme podívat na to, kde ono „všude“ má být. Nejrůznější zákulisní drby přinášejí Murphy, Daniel Richtman, Binge Watch This nebo moderátorský tým marvelovského spoilerového Reddit fóra. Tedy známé insiderské „firmy“.

Podle neurčitých drbů by se Daredevil údajně mohl objevit v chystaných minisériích Moon Knight, Iron Heart a Armor Wars, ale o tom zatím nevíme prakticky nic. Dále je tu neurčitá informace o tom, že by se měl Murdoch objevit v minisérii Echo. O tom sice také zatím víme buřt, ale tady alespoň existuje výrazný komiksový precedent – obě postavy jsou v obrázkových příbězích poměrně úzce provázané. Stály na opačné straně barikády, ale i spolupracovaly. Obě jsou úzce spojené s Kingpinem.

Někdy do budoucna se snad dočkáme také nového samostatného Daredevilova projektu. Nicméně v tuhle chvíli je pouze ve vývoji. Nic není oficiálně schválené a není vůbec zřejmé kdy (a zda vůbec) se nového samostatného příběhu slepého právníka dočkáme. Jisté je snad pouze to, že v roce 2022 nic takového Marvel točit neplánuje. Tím pádem dříve než v roce 2024 samostatný Daredevil jednoznačně nedorazí.

Zdá se, že nejvíc podrobností v tuto chvíli máme o Daredevilově údajné účasti v She-Hulk. V právnické komediální sérii by hlavní hrdinka Jennifer Walters (Tatiana Maslany) údajně měla v některé z epizod vést soudní řízení proti superhrdinskému krejčímu. Matt Murdoch jej má údajně zastupovat. Dvojice by společně měla zajít na drink, měla by se kvůli nedorozumění utkat, následně spojit síly a také spolu skončit v posteli. Murdoch se údajně nijak neliší oproti tomu, jak byl zpracován v předchozím seriálu, pouze má dostat nový kostým – červenožlutou variantu, kterou Daredevil v některých komiksech nosil (viz galerie).

Daredevil údajně má být ve světě Marvelu do budoucna klíčovou postavou. Víc toho ale prozatím drby neprozrazují. Těšíte se na další setkání s Mattem Murdochem? Dejte vědět v komentářích.

Titulní foto je ilustrační – Charlie Cox jako Daredevil ve svém posledním seriálu

Zdroje: Binge Watch This, Daniel Richtman, Reddit, Murphy's Multiverse

Galerie: 3

Daredevil: Jaká bude jeho budoucnost u Marvelu | Fandíme filmu Daredevil: Jaká bude jeho budoucnost u Marvelu | Fandíme filmu Daredevil: Jaká bude jeho budoucnost u Marvelu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest