Box Office: Spider-Man v pokladnách likviduje jednoho oponenta za druhým

Box Office: Spider-Man v pokladnách likviduje jednoho oponenta za druhým | Fandíme filmu
Marvel Studios
Spider-Man: Bez domova pokořil Avengers či Rychle a zběsile a opět poskočil v historických tabulkách.

Mohli bychom rekapitulaci víkendu v pokladnách kin začít u čerstvé novinky The 355, ale nebudeme si na nic hrát – nejzajímavější věci se stále dějí v souvislosti se Spider-Manem: Bez domova. Ten se promítá 4. víkend a stále kraluje. V USA za víkend utržil 33 milionů, což je víc, než ve stejném období zvládly například předchozí vánoční hity ze značky Star Wars (Poslední z Jediů 23 milionů, Rogue One 22 milionů, Vzestup Skywalkera 15 milionů). Snímek už ve Spojených státech utržil dohromady skoro 669 milionů dolarů a vyhoupl se tak na 6. příčku amerického kasovního žebříčku. Před ním už jsou pouze Infinity War, Black Panther (které asi oba padnou) a nedostižné trio Avatar, Endgame, Síla se probouzí.

Na mezinárodní scéně je také živo. Jak to dovolují pandemická opatření, Spider-Man ještě nastupuje na další trhy, popřípadě se skvěle drží na těch dosavadních. Celkem se na šesti mezinárodních trzích podařilo přidat dalších 64 milionů a celkově to z mimo-amerických trhů dělá 867 milionu. Úhrnná bilance? To je 1,53 miliardy dolarů. Spider-Man čerstvě pokořil například první Avengers nebo Rychle a zběsile 7 a náleží mu 8. příčka celosvětového kasovního žebříčku. Je slušná šance, že snímek ještě poroste a poskočit ještě o nějakou tu příčku výš asi není zcela vyloučené. Lví král na sedmé pozici má 1,66 miliardy, Jurský svět na šesté pozici 1,67 miliardy. Pokud tedy Spider-Man: Bez domova opravdu zatne svaly, mohl by se stát komerčně nejúspěšnějším filmem historie, mimo pětici snímků (Avatar, Endgame, Titanic, Síla se probouzí, Infinity War), kterým se podařilo přehoupnout přes dvě miliardy. A kdo ví, pokud by se nakonec Čína rozhodla Spider-Mana pustit do svých kin, možná by ani ty dvě miliardy nebyly nereálné…

Na druhé příčce víkendového žebříčku je na klíčovém americkém trhu animák Zpívej 2. Utržil necelých 12 milionů a celosvětově už se mu podařilo nasekat velice pěkných 190 milionů. Film měl rozumný rozpočet 85 milionů, takže stoprocentně bude výdělečný. Jedinou novinkou týdne je špionážní thriller The 355. Snímek má sice hvězdné obsazení (Jessica Chastain, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o…), ale recenze byly velice slabé a diváci na film také zvědaví nebyli. Zatím všechno nasvědčuje tomu, že by se Simon Kinberg měl na režisérské pokusy vykašlat a zůstat u psaní scénářů a produkování.

Kingsman: První mise zůstává i nadále prakticky bez zájmu, ačkoliv předchozí dva díly série byly hity. Ve třetím víkendu bylo utrženo 3,7 milionu, celosvětový úhrn dělá slaboučkých 74 milionů, což nepokryje ani náklady na propagaci, natož na natáčení. A dál se trápí také The Matrix Resurrections 1,8 milionu za víkend, 124 v celosvětovém dosavadním úhrnu.

V příštím týdnu by to snad mohlo být o něco zajímavější. Analytici novému Vřískotu předvídají 35-40 milionů, což by byla nejlepší úvodní tržba celé dosavadní série a na relativně nízkonákladový horor parádní číslo. Vedle toho ale jinak všechny větší projekty vyklidily covidové pole a odložily premiéru na pozdější měsíce. S Vřískotem tak bude vysávat divácké peněženky nadále pouze Spider-Man, a pokud se nic nezmění, tak prvním další velkou premiérou bude až 4. února Moonfall, katastrofický mega film Rolanda Emmericha.

Foto: Spider-Man: Bez domova

Zdroje: The Numbers, Box Office Mojo,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest