Battlestar Galactica: Chystá se propojený svět sci-fi filmů a seriálů

Battlestar Galactica: Chystá se propojený svět sci-fi filmů a seriálů | Fandíme filmu
NBC Universal Television Distribution
Zobrazit další 1 obrázek
Scenárista Marťana či X-Menů slibuje, že nás čeká skutečně gigantický sci-fi velkofilm.

Značku Battlestar Galactica nechce Hollywood nechat na pokoji. Po původním seriálu z roku 1978 tu byl krtce po přelomu letopočtu skvěle hodnocený seriál Ronalda D. Moora, který sám o sobě měl nejrůznější spin-offy. Žádný už neměl takový ohlas, jako hlavní série, nicméně zájem o značku mezi producenty neutichl a jen u nás na webu píšeme už od roku 2011 o tom, že se chystá nová filmová verze.

Látka prošla četnýma rukama a momentálně ji má na starosti scenárista a producent Simon Kinberg (Marťan, Sherlock Holmes, X-Men: Budoucí minulost). Ten v rozhovoru pro Collider přiblížil, jak to vypadá s vývojem: Aktuálně je hotová druhá verze scénáře, společně se kterou se hledá režisér. Předpoklad je takový, že snímek bude kolosální, takže i kdyby se podařilo režiséra najít ještě dnes, jen samotná příprava před první klapkou zabere šest až devět měsíců. Takže vlastní natáčení začne nejdříve na konci letošního roku, ale spíš lze předpokládat, že se bude točit někdy začátkem toho příštího.

Zároveň platí, že filmy budou provázané s nově chystaným seriálem. O jeho přípravě víme už také asi dva roky. Seriál chystá Sam Esmail, autor hitu Mr. Robot. Jak bude či nebude souviset se staršími seriály, to je zatím otázkou, nicméně Kinberg potvrdil, že se skutečně má odehrávat ve stejném světě, jako připravovaný film (potenciálně filmová série). Oba dva autoři spolu neustále komunikují, aby mezi oběma projekty byla synergie.

Ve starších seriálech zaútočí na planetu Caprica (podobnou Zemi) robotičtí Cyloni a podrobí si či vyhladí většinu lidstva. Svobodně uniká jen malá flotila lodí vedená bitevníkem Galactica. Zatímco v původním seriálu z roku 1978 byli robotičtí Cyloni "mimozemšťané", v novém z roku 2004 jde o lidský výtvor. Zvlášť nový seriál se zabýval celou řadou silných témat, jako jsou umělá inteligence, duše, reinkarnace atd. Měl dobře napsané postavy, hutný děj, neotřelé zvraty a vyhýbal se žánrovým klišé.

Foto: NBC

Zdroj: Collider

Galerie: 2

Battlestar Galactica: Chystá se propojený svět sci-fi filmů a seriálů | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Chystá se propojený svět sci-fi filmů a seriálů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest