Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek

Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu
Zee Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Pusťte si trailer akčního velkofilmu plného honiček a střetů na motorkách.

Chystaný snímek Valimai má jednu velkou nevýhodu. Pochází z Indie. V tamější kinematografii se v žádném případě neorientuji a nerad bych jí jakkoliv křivdil, nicméně při pohledu z vnější mají indické bijáky řadu společných znaků, které pro většinu diváků navyklých euro-americké tvorbě asi nebudou tak úplně vlastní.

Když se zaměříme přímo na Valimai, tak je tu na první pohled hned několik věcí, které vás přinutí zvednout obočí. Snímek má skoro tři hodiny. Proboha proč, když jde zjevně o akční výplach? Ačkoliv se bavíme o indickém velkofilmu, kde se řada elementů snaží být vizuálně opulentní, místy se zdá, jako by si tvůrci ukousli příliš velké sousto, jako by se snažili dělat věci, na které prostě jejich rozpočet nestačil. To (možná?) bude souviset se snahou indické kinematografie o pompéznost, okázalost a efektnost. Tu tady reprezentují různé choreograficky pestré momenty, záběry plné pohybu a barev. V některých akčních momentech se zcela zjevně dělají věci výhradně na efekt, aniž by měly jakékoliv opodstatnění. A indické herectví (a obsazení hlavního hrdiny) může v našich končinách působit dost nepřirozeně.

Zároveň ale platí, že pokud milujete akci na motorkách, měli byste zbystřit pozornost, protože zveřejněný trailer ukazuje, že v tomhle směru se filmaři nedrželi zpátky. Kaskadéři na silnicích řádili jako diví a nechybí tak nejrůznější honičky, skoky, souboje v letu, dynamická kamera atd.

Hlavním hrdinou je vyšetřovatel, který pronásleduje gang motorkářů zapletených do krádeže a vraždy. Hlavní roli ztvárnil Ajith Kumar, jedna z vůbec největších hvězd tamilské kinematografie. Dále hrají Huma Qureshi a Kartikeya Gummakonda. Režíruje H. Vinoth a po covidových odkladech je indická premiéra naplánována na 14. ledna. Podrobnosti o mezinárodním uvedením zatím nejsou známy. Pod trailerem najdete ještě výživné video o natáčení filmu.

Podklady a foto: Zee Studios

Galerie: 8

Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu Valimai: Na milovníky ostré motorkové akce čeká zážitek | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest