Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu

Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Scenáristé Spider-Mana hovoří o komplikovaném skládání příběhu s rozsáhlým obsazením.

Článek obsahuje spoilery pro Spider-Mana: Bez domova!

Před premiérou snímku Spider-Man: Bez domova jsme toho o filmu věděli docela dost kvůli zákulisním únikům, ale v oficiálních materiálech toho studio dost tajilo. Nejdřív docela trvalo, než byla odhalena účast záporáků ze starších filmů (Willem Dafoe, Alfred Molina, Jamie Foxx). A účast starších Spider-Manů (Tobey Maguire, Andrew Garfield) nebyla před premiérou oficiálně odhalena nikdy. Když byli herci na účast přímo dotázáni, tak tvrdili, že ve snímku vystupovat nebudou. A vlastně to tak ani být nemuselo.

Jak to u podobných velkofilmů bývá, Spider-Man: Bez domova se psal dost za pochodu, jak vyjevili scenáristé Chris McKenna a Erik Sommers v rozhovoru pro The Hollywood Reporter. Po závěru minulého snímku si začali pohrávat s tím, co přesně bude odhalení Spider-Manovy identity v jeho životě znamenat. Když je napadlo, že by si Peter mohl přát, aby se potíže nikdy nestaly, okamžitě do tvůrčího procesu vstoupila postava Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) a od něj postupně došli až k nápadu, že by mohly vstoupit do současného světa postavy ze starších filmů.

Nejprve k nim mělo být pouze odkazováno, mohly se ukázat třeba v titulkové závěrečné scéně. Pak si ale v Marvelu řekli, že vlastně není důvod, proč navrátilce ze starších snímků nezařadit přímo do děje filmu aktuálního. Jenže, jak napsat scénář, když nevíte, s kým se nakonec podaří podepsat smlouvu? McKenna a Sommers dostali za úkol scénář psát tak, jako by předem mohli počítat s tím, že se podaří podepsat smlouvu úplně se všemi. Kdyby to nevyšlo, tak by se scénář musel upravovat. Nicméně, v tomhle případě naštěstí platilo, že jak pánové snímek psali, tak se postupně dozvídali, že další a další herci projevili zájem.

V říjnu 2020 jsme se poprvé doslechli o tom, že by se Jamie Foxx měl vrátit jako Electro. Teprve v prosinci 2020 podepsali definitivně smlouvy Tobey Maguire a Andrew Garfield. To v situaci, kdy zatím oba nedostali ani stránku scénáře. Natáčení jejich scén se blížilo, a tak scenáristé před Vánocemi 2020 tvrdě pracovali na tom, aby pro ně nachystali potřebné texty. Ty se naštěstí oběma hercům líbily a navíc byli ochotní nadále na vývoji obou postav spolupracovat.

Ostatně, nikdo neznal obě verze postav tak dobře, jako pánové, kteří je několik let hráli. Řada scén se zcela přepracovala, například klíčová pasáž na střeše, kde se všichni tři Spider-Mani poprvé sejdou. Hodně se toho natočilo díky improvizaci. Spousta potíží vyřešilo, když všichni tři Pavoučí mužové začali být chápaní jako bratři. Kteří nejsou úplně stejní, ale mají hodně podobnou zkušenost. Jako ten nejstarší a nejzkušenější (Maguire), ten nejmladší, na kterého se teď soustředí nejvíc pozornosti (Holland) a ten prostřední (Garfield), který si připadá tak trochu odstrčeně.

Při míře pohyblivých součástí, které bylo třeba souběžně brát v potaz, je skoro až s podivem, že se nakonec podařilo připravit snímek, kde do sebe všechno relativně dobře zapadá. Tak díky za to.

Foto: Marvel

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 6

Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: Účast hvězdných hostů se řešila za pochodu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest