Uncharted: Zlomí Tom Holland videoherní kletbu?

Uncharted: Zlomí Tom Holland videoherní kletbu? | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér snímku říká, že ví, jak správně točit videoherní film.

Tom Holland momentálně září ve Spider-Manovi: Bez domova, jednom z nejúspěšnějších filmů vůbec. Nebude však trvat dlouho a na plátnech jej uvidíme znovu, v dobrodružné snímku Uncharted. Ale bude to i tentokrát takové terno, jako v případě Pavoučího muže?

Videoherní filmy nemají dobrou pověst. Jen letos byly k vidění snímky Mortal Kombat a Resident Evil: Raccoon City a znovu to v ani jednom případě nebyla žádná hitparáda. Může se novinka Uncharted stejným nástrahám vyhnout? Podle režiséra Rubena Fleischera může. V rozhovoru pro magazín Empire k tématu slabých videoherních filmů řekl:

Zčásti je problém, že se [mnozí filmaři] snaží znovu vytvořit hry. Ale ty hráče do sebe extrémně vtahují a s tím se podle mě nemůžete poměřovat. U [Uncharted] sem si chtěl být jistý tím, že bude fungovat především jako film. Když ty hry hrajete, tak si připadáte jako ve filmu, takže dostat šanci přivést je k životu byl pro mě splněný sen. Z her jsme si brali inspiraci, kde jsme jen mohli, ale také jsme chtěli mít originální akční scénu, jaká ve hrách vůbec nebyla. Dosud nic takového, jako je naše velké finále, nikdo neviděl a myslím, že diváci budou unesení.“

To jsou samozřejmě silná slova. Holedbat se výjimečnou akční scénou, to může skončit velkým zklamáním. A Fleischerovo vysvětlení pro to, proč si dosavadní videoherní filmy nevedl zrovna skvěle, také tak úplně neobstojí. Už jen proto, že na něco podobného si chtěla dát pozor už řada filmařů před ním a všichni víme, že to daným videoherním adaptacím prostě nepomohlo. Nezbývá než pevně věřit, že tentokrát to bude jiné a že nás nečeká jen průměrné akční dobrodružství, které ozvláštňuje pouze společné jméno se slavnou předlohou.

Videoherní série je inspirovaná Indianou Jonesem a Tomb Raiderem. Jedná se o dobrodružnou akční adventuru, ve které cestovatel Nathan Drake pátrá po celém světě po pokladech a nejrůznějších historických tajemstvích. Jedním z poznávacích znamení her je, že nabízejí téměř filmový zážitek, a tak působily vždy jako dělané pro celovečerní adaptaci. Mladého Nathana Drakea si zahraje Tom Holland, jeho mentora Sullyho pak Mark Wahlberg. Režíruje Ruben Fleischer. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 10. 2. 2022. 

Foto: Sony

Zdroj: Empire

Galerie: 2

Uncharted: Zlomí Tom Holland videoherní kletbu? | Fandíme filmu Uncharted: Zlomí Tom Holland videoherní kletbu? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest